Egyéb

Budai Képregénypiac

Budaörsi Virágpiac Budai Zsibvásár 4.sor
2020. június 27. (szombat) 09:00 - 15:00
Ingyenes

Helyszín:

Budaörsi Virágpiac Budai Zsibvásár 4.sor
1112 Budapest, Budaörsi út 172-178

Június 27-én rendezik meg a nyár első nagyobb képregényes rendezvényét, a Budai Képregénypiacot, ahol a rajongók végre ismét találkozhatnak kedvenc karaktereikkel és kiadóikkal. A Budaörsi Virágpiac keretén belül megrendezésre kerülő vásár az év első igazi képregényes találkozója lesz, hiszen a márciusra tervezett börze elmaradt a nemzetközi helyzet miatt. A Fumax Kiadó ezúttal is tőle megszokott minőségi képregényekkel készül az eseményre, amelyek közül három új megjelenést érdemes kiemelni.


Hazánkban először jelenik meg a képregényes gyűjtemény formájában Dredd bíró (Judge Dredd), aki több mint negyven éve debütált a kultikus 2000AD magazin lapjain, és a kőkemény igazságszolgáltató azóta is egyike a legnépszerűbb képregényhősöknek. Judge Dredd - Dredd bíró aktái 01 című kötet Complete Case files 01 és 02 válogatott történeteit tartalmazza az eredeti megjelenés sorrendjében (!!!), tehát aki szereti az 1970-es évek képregény stílusát, az nagy valószínűséggel ezt a kötet is magáénak akarja majd.


Nemrég jelent meg a felnőtteknek szóló Tokyo Ghost – Tokió szelleme című 10 részes képregény, amely talán az egyik legjobb és legszebb cyberpunk kiadvány, amelyet az utóbbi évben megjelent itthon. Számos képregénysikerét követően RICK REMENDER (Orgyilkos osztály, Fear Agent) író csatlakozott SEAN MURPHY (Batman: Fehér Lovag) szupersztár rajzolóhoz, hogy egy egyszerre keserű szájízű és csípős humorú történetet meséljenek el a techfüggőség következményeiről, valamint a vágyakozásról az érintetlen természet után, amelyet mégis reménytelenül romba döntünk. A történet a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol az emberek többsége kórosan technológiafüggő, a szennyezett világ elől jótékony tudatlanságba menekült élvhajhász, aki lop, csal és öl, csak hogy hozzájusson a következő digitális adagjához. Kiberizgalmak a nyomasztó valóság helyett – ez a nép új ópiuma, és egyetlen nagyvállalati gengszter, egy drótbáró uralja az egész hálózatot.


A cyberpunk és sci-fi világa után evezzünk kicsit a szuperhősök területére, ugyanis a Képregénypiacon szintén beszerezhető lesz a Batman – Fehér Lovag, amely a Sötét lovag ősellenségét, Jokert helyezi teljesen új megvilágításba. Hívták már sok mindennek: anarchistának, elmebetegnek, gyilkos bohócnak, de „fehér lovagnak”? Soha. Legalábbis eddig… Egy olyan világban, ahol Joker kigyógyult őrületéből és gyilkos hajlamaiból, az immár Jack Napier néven ismert férfi nekilát, hogy helyrehozza korábbi gonosztetteinek következményeit. Először is kibékül elhagyott barátnőjével, Harley Quinn-el, majd minden erejével azon kezd dolgozni, hogy megmentse a várost attól az embertől, akiről úgy hiszi, valójában Gotham legnagyobb bűnözője: magától Batmantől! A szupersztár képregényalkotó Sean Murphy (HELLBLAZER, TOKYO GHOST) nyolcrészes minisorozatában egy kifacsarodott Gothamet mutat be, hősökből és gonosztevőkből álló hatalmas szereplőgárdával. A kötet a teljes nyolc részes Batman: White Knight sorozatot tartalmazza.