Egyéb

Budapest Bábszínház: Bábok a neten - Túl a Maszat-hegyen

Online nézhető ONLINE
2020. április 25. (szombat) 11:00 - 23:59

Szombaton maradjatok otthon, már csak azért is, mert ismét jön a Budapest Bábszínház netes sorozata, amit a színház Youtube-csatornáján tudtok majd elérni.


Ezen a héten érkezik a Túl a Maszat-hegyen


A tiszták és a pacák örök harcának véletlenül részesei lesznek, a se nem tiszta, se nem sáros, az ősmaszatosságban élő maszat-hegyiek. S hogy a világon, így a Maszat-hegyen is, a tiszták vagy a sötét-lucskos pacák uralma következik, az ősi jóslat szerint pedig egyértelmű: aki a hétéves születésnapján „birtokolja" Maszat Jankát, a királylányt, azé a győzelem. Muhi Andris átkel száz veszélyen, száz kalandon, hogy megmentse álombeli barátnőjét. Árulás, kaland, kalózhajó, börtön és néhány jó barát kíséri útján, és végül övé a győzelem és Janka köszönete.


Az előadást 6 éven felülieknek ajánlják.

Író: Varró Dániel
Dramaturg: Dobák Lívia
Zeneszerző: Presser Gábor
Látványtervező: Grosschmid Erik
Rendező: Kovács Géza

Szereplők:
Muhi Andris: Kovács Judit
Maszat Janka: Ellinger Edina
Makula bácsi, Morzsányi Géza: Teszárek Csaba
Náthás angol költő: Ács Norbert
Babaarcú Démon, Nagy Zsiráfmadár: Semjén Nóra
Szeplőtlen Szilvia: Radics Rita
Jó Pali kalóz, Bús Piros Vödör: Kemény István
Pacakikiáltó: Schneider Jankó
Paca cár, Partvis Attila: Bassa István
Balerina, Elefánt: Rusz Judit


LINK


Az előadáshoz rajzpályázat is kapcsolódik; készíts egy Maszat-hegy inspirálta rajzot, fotózd le, küldd el a rajzpalyazat@budapestbabszinhaz.hu email címre május 1., 23:59-ig. És ha a szakértő zsűri (Ellinger Edina, a Bábszínház igazgatója és Művészeti Tanácsa) szerint a tiéd a legötletesebb, akkor a képedet közzéteszik a Bábszínház közösségi oldalain, valamint a kedvenc bábodtól, azaz az őt alakító színésztől kapsz majd egy csak neked szóló, személyes üzenetet.