Egyéb

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont
2021. szeptember 10. (péntek) 09:00 - 2021. szeptember 11. (szombat) 17:00
Ingyenes

Helyszín:

Merkapt Maraton Sportközpont
1100 Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A

2021. szeptember 10-11-én ismét tárt kapukkal várja a sport és zene iránt érdeklődő gyerekeket és családjaikat a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó! 2 év után újra találkozhattok a Merkapt Sportközpontban! Mint mindig, most is rengeteg sportág és sok-sok hangszer kipróbálására lesz  lehetőség.


A Kőbányán minden évben megrendezett, méltán népszerű és országos szinten közkedvelt szabadidős sporteseményt sem kímélte a világjárvány, így 2 évig sajnos nélkülözni kellett azt. De idén végre megrendezésre kerül a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, mely izgalmas programokkal, rengeteg sportággal és immár hagyományos módon Zeneligettel is várja az
érdeklődőket. Most újra lehetőség nyílik a nagyközönség elé tárni azt a sportági és zenei palettát, mely során minden kis – és nagygyermek, sportos és kevésbé sportos felnőtt, fiatal és idős egyaránt megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát és/vagy hangszert. A rendezvény 0-99 éves korig fogadja mindazokat, akik belekóstolnának a sportok és hangszerek világába.
Az időpont 2021. szeptember 10-11. Szeptember 10-én, pénteken az intézményeké a főszerep, várják az óvodai és iskolai csoportokat, szeptember 11-én, szombaton pedig a családokra helyezik a hangsúlyt. A helyszín változatlanul a Merkapt Sportközpont, mely árnyas ősfáival, megújult
medencével és kellemes környezettel várja vendégeit jól megközelíthető helyen, ingyenes parkolási lehetőséggel.


A korábbi évekhez hasonlóan, a sportági helyszíneken minden sportágat szakképzett edzők segítségével lehet kipróbálni, valamint a Zeneligetben is profi oktatók várják a hangszerek iránt érdeklődőket. Az edzők és oktatók segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb sportágat, legyen az egyéni vagy csapat, technikai vagy küzdő, labdás vagy táncos mozgásforma. A színpadi programokban sem lesz hiány idén sem, egymást követik majd a bemutatók és nyílt edzések. Az őszi Nagy Sportágválasztón már biztosan mindenki  kipróbálhatja többek között az airsoft-ot, a capoeira-t, a jégkorongot, a hegyikerékpárt, a kézilabdát, a muaythai-t, a sportlövészetet, a teniszt és a zumbát is.
A hatalmas fák árnyékában, kellemes környezetben kóstolhatnak bele a zene világába gyermekek és felnőttek egyaránt a Zeneligetben. Itt szintén  szakképzett oktatók mutatják be egy-egy ismert vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit.


A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Több mint 100 sportág, 20 000 látogató, olimpiai, Világ – és Európa-bajnok sportolók. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó!