Egyéb

Bujtor hétvége - Csak semmi pánik + Az elvarázsolt dollár - Kertmozi az Aeroparkban Zsigulikkal

Aeropark
2024. június 29. (szombat) 15:00

Helyszín:

Aeropark
1185 Budapest, XVIII. kerület, Ferihegy 2. - A repülőtéri felüljáró mellett

Egy este, két legendás film, különleges kertmozi számos meglepetéssel, és jónéhány Zsigulival az Aeroparkban. 


Mivel a Bujtor-filmekben meghatározó szerepet játszanak a korabeli, ikonikus járművek, a vetítések előtt Zsiguli mustrát tartanak az Aeroparkben. De érkezhetsz más hasonló, a filmekben feltűnő márkákkal, típusokkal. Ha retro vagy oldtimer kocsival látogatsz el, autódat kiállítják a repülőmúzeum közepén, és bárki megcsodálhatja. 
A mustrát 15:00 és 19:30 óra közé tervezik, ezt követően pedig elkezdhettek ráhangolódni a filmekre, beszélgetéssel, sztorizással, zenéléssel.


Június 29-én két, Bujtor István nevével fémjelzett film látható a ferihegyi repülőmúzeumban. Kezdik a Csak semmi pánikkal (1982), folytatják Az elvarázsolt Dollárral (1985).
Közben igazi filmes relikviák között Bujtor Balázzsal, Bujtor István fiával beszélgetnek arról, hogyan forogtak a 80-as, 90-es években az ikonikus balatoni produkciók, mi minden történt a kulisszák mögött, milyenek voltak a forgatási napok.
De szóba kerülnek a jelentekben látható Zsigulik, az üldözős percek, a fel-felvillanó Malév repülőgépek és még sok minden. Egy igazán izgalmas este vár rád repülős környezetben.


Ismertetők:


Csak semmi pánik - 83 perc
Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy. (Bujtor István, Ötvös Csöpi, Kern András, Bánhidi László, Koncz Gábor, Bodrogi Gyula, Székhelyi József).


Az elvarázsolt dollár - 86 perc
A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott (1985-öt írunk) idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezése. (Bujtor István, Kern András, Kozák László, Kristály Barbara, Derzsi János, Wichmann Tamás).


A program előzetes jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött.