Egyéb

Bullying, cyberbullying: Iskolai erőszak, mint társadalmi probléma és megoldási lehetőségei

Online nézhető ONLINE
2022. február 11. (péntek) 16:00 - 18:00
Ingyenes

Az OTP Fáy András Alapítvány által szervezett Fáy Fórumok keretében egy-egy sokakat érintő aktuális, oktatáshoz kapcsolódó szakmai vagy társadalmi jelenséget, problémát járnak körül meghívott szakértők tolmácsolásában.
A február 11-i ingyenes online előadás témája:
Az iskolai erőszak (bullying), mint társadalmi probléma és megoldási lehetőségei.

ELŐADÓK:
Dr. Kádár Annamária, pszichológus, egyetemi adjunktus és Dóczi Attila (Attis) influencer, a Tanulom magam csatorna alapítója.
Az erőszak (bullying) érzelmi, verbális és fizikai formát is ölthet, és a zaklatás - cyberbullying - egyre jellemzőbb az online térben a közösségi média felületeken. Az iskolai bántalmazás terjedhet a kiközösítéstől, a megalázástól, a megfélemlítésen át egészen a fizikai erőszakig. Egy olyan átfogó társadalmi jelenségről van szó, amelyre szülőként, pedagógusként és diákként is oda kell figyelnünk, hiszen fontos szerepünk van a kezelésében és a megelőzésében is.
Az előadás során a probléma gyakorlati és elméleti hátterét az előadók segítségével tekintik át, és igyekeznek olyan megoldási javaslatokat is adni a résztvevőknek, amelyeket útravalóként elvihetnek az előadást követően. Míg dr. Kádár Annamária elméleti oldalról közelíti meg a témát és segít megvilágítani az iskolai bántalmazás mögött meghúzódó okokat, lelki folyamatokat, addig Attis a hozzá forduló diákok oldaláról mutatja be a jelenséget.
A program végén lehetőség lesz kérdések feltételére is az előadók felé.

Az online előadás Zoom-linken keresztül lesz elérhető. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
Sikeres regisztrációt követően az előadás elérhetőségének linkjét e-mailben küldik meg az előadás előtti napon. Amennyiben nem kapja meg a linket, kérjük, ellenőrizze a levelező spam fiókját vagy lépjen kapcsolatba velük az oktatas@okkozpont.hu e-mail címen.
Regisztráljon most az alábbi linken!

Szeretettel várják az előadáson!