Akik beszélgetnek: Saly Noémi művelődés- és gasztrotörténész és Sümegi Noémi kulturális újságíró
Kezdődik az esküvői szezon
Mit ettek régen a lagzikban? Hány napig tartott egy lakodalom, ahol mindenkinek megvolt a pontosan kijelölt szerepe, kik voltak a főzőasszonyok, ki volt a csigavőfély? Milyen rituális jelentéssel bírt a reggeli, az ebéd, a vacsora, az ételküldés? Hány fogás követte egymást, melyek voltak a jellegzetesen lakodalmas sütemények, és hogyan tértek el a szokások az egyes vidékeken? Hogyan élnek tovább a hagyomány különböző elemei, például az éjféli töltött káposzta? Esküvői étkezési szokások a paraszti kultúrától a városi, polgári esküvőkön át a napjainkban megfigyelhető divatokig.
Belépő: 2200 Ft
Egyéb
Két Noémi nagykanállal
Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászólásod, írd meg nekünk!
Küldés
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!