Egyéb

Kezdődik a mutatvány! - Gyermekbúcsú a Kultúrkúria udvarán

Klebelsberg Kultúrkúria (Szabadtéri színpad)
2020. június 27. (szombat) 17:00 - 23:59
Ingyenes

Helyszín:

Klebelsberg Kultúrkúria (Szabadtéri színpad)
1028 Budapest, II. kerület, Templom utca 2-10.

Vándormutatványosokkal köszönti a gyerekeket a Kultúrkúria és nyitja meg újra a kapuit a kisebb és nagyobb látogatók előtt.


Program:
17.00  Dobronka cirkusz, világszám! - a Magamura Alkotóműhely bábelőadása


Ó micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett!  Az álmos utcák egyszerre csak élettel és izgalommal teltek meg és az egész világ mint egy égi körhinta három napig az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt eltüntette a varázskalapjába,  és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.  Két fiatal a letaposott fűben, faforgácsok, elvesztett zebracsíkok, lócitromok és elhagyott selyemszalagok között egy színes zsonglőrlabdát talált. A zsebükbe tették, hazavitték. És uram teremtőm, mi történt másnapra?! Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki! Hohó! És itt kezdődik az előadás: a csibéből tyúk lesz, az emlékekből új játékok, a játékokból új cirkusz!  A hajdani vándormutatványosok világát idéző előadás oroszlánordítással, légtornász bukfenceivel, papírrózsákkal, szelídített hintalóval, élőmuzsikával és a világ valamennyi csodájával!


Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel
Tervezte: Boráros Szilárd
Zene: Takács Dániel
Írta és rendezte: Boráros Milada



18.00  Bűvészpercek - Habók János varázslatai


18.30  Freak Fusion Cabaret fergeteges zsonglőr és artistaműsora


Magyarország egyik első újcirkusz-társulata, amely a múlt századi vándorcirkuszok világát idéző hangulatával, a cirkusz, a varieté és a mozgásművészet összekapcsolásán alapuló különleges és rendkívül humoros előadásaival itthon és külföldön is nagyon népszerűvé és egyedivé vált. Látványos zsonglőr, akrobata és táncos előadásukkal ismét megörvendeztetik a kisebb és nagyobb érdeklődőket.


Eső esetén a Kultúrkúria épületében kerül megrendezésre a program a járványügyi rendelkezések figyelembevételével.


A belépés díjtalan.