Egyéb

Lumiѐre Filmklub: Corpus Christi

Európa Pont
2022. január 28. (péntek) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Európa Pont
1024 Budapest, II. kerület, Lövőház utca 35. A Millenárison!

2020-ban átalakult az Európai Parlament filmes díja, a LUX közönségdíj: a közönség és az EP-képviselők közösen választják ki a nyertes filmet. 2020 decemberében a Corpus Christit a LUX közönségdíjra jelölt három legjobb film közé választották.
A film a karizmatikus huszonéves, Daniel történetét meséli el, aki a javítóintézet erőszakos falai között talált rá Istenre. Pap szeretne lenni, de büntetett előélete miatt ez lehetetlennek tűnik. Jó magaviselete miatt egy messzi faluba küldik, hogy fűrésztelepen dolgozzon, ám úgy alakul, hogy véletlenül papnak nézik, és ő szívesen ugrik be a helyi plébános szerepébe. Az ifjú prédikátor azonban más nyelvet kezd beszélni, és új nézőpontokat kínál a falunak, hogy megbirkózzanak a közösséget megosztó súlyos traumával. A fiatal papnak hamarosan rajongókkal és ellenségekkel kell szembesülnie.
A történet rámutat az összetartás fontosságára, és arra is, hogy minden embernek esélyt kell adni értékeinek kibontakoztatására. A nehéz háttérből érkező főhőst jóindulata és bátorsága a közösség élére állítja, akik ezután egységben, megújult hittel és reménnyel tudnak hozzáállni a közös kihívásokhoz.
A vendég ezúttal Bognár Péter filmforgalmazási szakértő, a LUX jelölőtestület volt tagja lesz.
Az esemény házigazdája: Gyárfás Dorka
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és védettségi igazolvánnyal látogatható. Az eseményen maszk viselése kötelező.