Egyéb

Mesekert

Marczibányi Téri Művelődési Központ
2022. május 22. (vasárnap) 10:00
Ingyenes

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/a.

Tavaszi családi, zenés, mesés, kézműves délelőtt. Jó időben helyszín a Marczi kertje. Rossz idő esetén a programot a művelődési központ belső tereiben tartják meg.


Program:


10.00 FABÓK MANCSI BÁBSZÍNHÁZA: A HÁROMÁGÚ TÖLGYFA TÜNDÉRE
„Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a gazból gyütt boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjel szakítja az egymásnak teremtetteket, a tündérleányt több ízben elveszejti, s haj, mi kegyetlenségeket nem mível! De, hogy a szép, szelíd, tartózkodó, s kezdetekben erőtlen tündérleány mint kap erőre, s az éretlenke királyi fiúból mint válik igaz, nyitott szemekkel élő királyi személy, s hogy kettejük fényes szerelme legyőzi- e a sötét fondorlatokat, azt csak azok láthatják, kik megtekintik előadásunkat.”
Az előadás 2017-ben elnyerte a 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját.


11.00 MARCZI MESEKERT ŐRJÁRAT
Mit rejt a Marczi Mesekert a II. kerület szívében?  Milyen állatok, tücskök, bogarak, madarak, teknősbékák… Igen, teknősbékák lakják a kertet! Járjátok be a Marczi rengeteget, hogy meglepő és érdekes csodákat fedezhessetek fel! Keresd az Őrjárat megállót!


12.00 KLÁRISOK ZENEKAR MESEKONCERTJE: KEREKÉGENJÁRÓ
A Klárisok zenekar előadásában jól ismert énekes-táncos népi játékaink és dalaink az égitestszabadító tündérmese fonalán, a hős Napvitéz vándorútja mentén rendeződtek a szimbólumok kapcsolódásával egységes egésszé. A bátor Napvitéz aranyszőrű paripája segítségével győzi le a sötétséget, kiszabadítja a szépséges tündérleányt és visszahozza a Napot az égre!


Korzenszky Klára – ének
Buzás Attila
 – koboz, saz, csellótambura
Eredics Dávid – szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya
Porteleki Áron
 – brácsa, derbuka, tapan


KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁSOK:
Csíki Virággal virágkoszorút, Jóga Julival makramé barátságkarkötőt és könyvjelzőt készíthettek.


A belépés díjtalan!