Egyéb

Műhelytitkok

Elmarad
Eötvös10 Művelődési Ház
2020. április 20. (hétfő) 17:00

Helyszín:

Eötvös10 Művelődési Ház
1067 Budapest, VI. kerület, Eötvös utca 10.

Divattervezés és rajzszakkör egyben 9-15 éves korig tanítási napokon, hétfőnként 17.00−18.30. Az egyik héten divattervezés, másik héten festés-grafika.


Divattervezés
A foglalkozásokon a divattervezés rejtelmeibe leshettek be kéthetente. Mindegyik alkalom a divattervezés egy meghatározó témája köré épül. A stílustervezés és a divattervezés különböző területeinek fortélyait sajátíthatjátok el. Kalandozhattok a különböző korok divatvilágában, megnézhetitek, kinek milyen színek állnak jól, megtanuljátok, hogyan kell kollekciókat tervezni, megismerkedhettek a különböző trendekkel, alapanyagokkal, textilre mintát terveztek és nyomtok, illetve szőhettek, varrhattok, makramézhattok, és még sok más érdekességgel foglalkozhattok.


Rajz, festés, grafika
Kéthetente játékos tanulási módszerekkel megismerkedhettek a művészettörténet fontosabb alkotásaival, illetve magasnyomásos grafikai alapismeretekkel. Elsajátítjátok a festés, a színkeverés és a színtani alapismeretek minden csínját-bínját. A műhelytitkok feltárásával rajzi feladatokat értelmeztek, variáltok, szabadkézi rajzot készíthettek látvány után (festés/tempera, grafikai eljárások, tusrajz, porpasztell stb.).
A tanév végére mindenkinek lesz egy gazdag szakmai portfóliója.


Foglalkozásvezetők: Boros Réka divat- és textiltervező iparművész, rajztanár Farkas Adrienn festőművész, rajztanár