Egyéb

Nemzetek Fesztiválja - Bemutatkozik Lengyelország

Hunyadi tér
2024. június 29. (szombat) 14:00 - 22:00
Ingyenes

Helyszín:

Hunyadi tér
1068 Budapest, VI. kerület

Lengyelország UNESCO Világörökségi helyszínei című szabadtéri kiállítás a Hunyadi téren


Programok: 14.00-19.00 között - a részvétel mindenkinek díjtalan!


Családi programok:
- Alvó lovagok – legendás lovag figura készítése a Lengyel Intézet szervezésében
- Szia Lengyelország! Ismerd meg Lengyelország látnivalóit és szimbólumait a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet játékaival, és nyerj! A Kis-Lengyelország régió egy lakókocsival egyenesen Krakkóból érkezik a térre utazási ötletekkel, térképekkel, brossúrákkal, játékokkal és kóstolóval.
- Lengyel ízek és formák - Tudod milyen a krakkói perec? Próbáld ki magad játékperec-dobálásban, és kóstolj valódi perecet a Krakkói Perec Múzeum jóvoltából.
- Replakát – plakátkészítő workshop kollázs technikával az újrahasznosítás jegyében Csapó Ida vezetésével az Eötvös10 szervezésében.
- Játékra fel a LOT Lengyel Légitársasággal - felnőtteket kvíz játékra, a legkisebbeket pedig rajzolásra és színezésre invitálják igazi LOT-os ajándékokért. A legbátrabbak egy igazi légiutaskísérő segítségével próbálhatják ki magukat a fedélzeti munkában.
- Alternatív lengyel óra, zenés lengyel tanulás Maja Wanot lengyel tanárral, aki szerint legkönnyebben énekelve lehet idegennyelvet tanulni.


Programok mindenkinek:
- PolÍr – lengyel irodalmi műsor zenével, Mészáros Tamás közreműködésével az Eötvös10 szervezésében.
- "Irány Lengyelország" címmel beszélgetés Bárány Róbert útifilmessel és Benecz Paraferee Ferenc bringás- és túra-újságíróval. Kedvcsináló, országbemutató szubjektíven.
- Kocsmázva utazni, utazva kocsmázni szubjektív élménybeszámoló Kocsmaturistával - miért és hogyan érdemes Lengyelországban kocsmázni?
- Ha megszomjaznál, kóstold meg a lengyel söröket a Kispolszki pultjánál! (18+)
- 19.00 100nka az egyik legizgalmasabb lengyel jazztrió koncertje
- 21.00 Hunyadi téri Kertmozi - Paweł Pawlikowski: Hidegháború c. filmje