Egyéb

NTSz On - Szegedi Kortárs Balett: eARTh

Online nézhető ONLINE
2020. június 04. (csütörtök) 19:00

Nem lehet eleget foglalkozni a témával: az emberiség kíméletlenül tönkreteszi saját környezetét, és ezzel elpusztítja saját magát is. Csak idő kérdése, bár a folyamat talán még megállítható lenne. De van-e elég belátás, tudás és bölcsesség az emberiségben, az emberben, hogy túllásson a mindennapok boldogulásán, hogy a jövő ne csak a holnapot jelentse, hogy gyermekeink élettere ne a megszerezhető javaktól tűnjön teljesnek. Ezek nem nagy szavak. Kötelezően felvetendő kérdéseink. Nevetséges, hogy lassan közhelynek tűnik ez a felvetés, a bulvár témái közé sorolódik, miközben kozmikus időszámítás szerint másodperceink vannak hátra ezen a csöpp bolygón. De mi a vesztünket is kényelmes kanapéról, a tévén keresztül, a kívülálló szenvtelenségével fogjuk végignézni.
Persze lehet, hogy így van ez rendjén. Az örök változás része ez is. A megtisztulás folyamata időről időre bekövetkezik.

Górecki zenéje alapvető létkérdések felvetésére sarkallja a hallgatót. Nem enged nyugodni, nem engedi, hogy ellustuljunk a hétköznapok kényelmében. Egyszerre zengeti meg az univerzumot és szólal meg a legemberibb hangon. Így a kettő közötti feszültségből teremti meg a valódi drámát, melyben az élet igazságát, szeretetét hirdeti, számunkra pedig a MŰVÉSZET örök felelősségét sorsunk alakításában.


Előadók:
Zsadon Flóra, Vincze Lotár, Takács Zsófia, Szigyártó Szandra, Stáry Kata, Mai Matsuki, Kiss Róbert, Horváth M. Gergő, Hortobágyi Brigitta, Hegedűs Tamás, Csetényi Vencel, Czár Gergely, Bujdosó Anna, Bocsi Petra

Zene: H. Górecki IV. szimfónia – Tansman Episodes
Fény: Stadler Ferenc
Filmkészítő: ZENGO
Díszlet koncepció: Juronics Tamás
Díszlet kivitelező: Scabello
Jelmez: Bianca Imelda Jeremias
Balett-igazgató: Pataki András
Koreográfus: Juronics Tamás