Egyéb

Online tárlatvezetés a Modern Művészeti Múzeumban (MoMA), New York

Online nézhető ONLINE
2021. április 22. (csütörtök) 18:00

Az online programsorozat következő állomása továbbra is New York Cityben időzik. A Modern Művészeti Múzeumba (angol rövidítése MoMA) látogat, amely egyike a világ legjelentősebb kortárs gyűjteménnyel rendelkező művészeti múzeumainak. Saját hitvallása alapján a kreativitást, a nyitottságot, a toleranciát és a nagylelkűséget ünneplik a kiállított alkotásokkal. Egy befogadó közeget biztosítanak, ahol a kulturális sokszínűség, a különböző művészetei, társadalmi, vagy akár politikai eszmék megférnek egymás mellett.

Felidézi továbbá a múzeumlátogatás örömteli élményét, új ismereteket, érdekességeket oszt meg a világ legismertebb művészeti intézményeiben barangolva, az Egyesült Államokban.

A múzeumlátogatásokat személyesebbé, a kiállítások anyagát pedig könnyebben megközelíthetővé teheti egy jó tárlatvezető. Ilyen, közös felfedezést adó élményre invitál mindenkit Putsztai Tünde művészettörténész.

Tünde minden tárlatvezetés során más-más beszélgetőpartnerrel indul útnak. Ezúttal Horváth Viktor író, műfordító lesz a vendége, aki 2012-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját (amit "kis Nobel-díjnak" is neveznek) Török tükör című regényéért.