Egyéb

Szecessziós Detox az Iparművészeti Múzeummal

Sziget Fesztivál (Art Nouveau Detox eith the Miseum of Applied Arts)
2024. augusztus 07. (szerda) 13:00 - 2024. augusztus 12. (hétfő) 20:00

Az Art deco a dresszkód az Iparművészeti Múzeum programján a Sziget Fesztiválon


A magyarországi múzeumok közül egyedüliként, önálló programhelyszínen várja az Iparművészeti Múzeum a Sziget Fesztivál vendégeit 2024-ben is. A Szecessziós Detox minden nap 13-20 óra között fogadja azokat, akik az éjszakai pörgést akarják nyugodt körülmények között kipihenni, kreatív módon, századfordulós alakok és történetek között feltöltődve készülni a következő estére.


Mindig népszerű a múzeumpedagógiai csapat workshopja, ahol a Dresszkód kiállítások vászontáskáira varázsolnak szecessziós és art deco motívumokat. Az ITALművészeti múzeum című minikiállításon évszázadok szomjas története elevenedik meg: a poharak, korsók, kancsók, kelyhek, likőrös szettek különleges világában mindenki felfedezheti kedvencét a gyűjtemény szabadtéri tablótárlatán.


A szecessziós műtárgyakat bemutató napozószékekből nappali pihenő áll össze, ahol frissítőkendővel és friss gyümölccsel várják a betérőket, ezen a helyszínen rendel délutánonként Miss Wendy Wellcare szanatóriuma is, aki századfordulós praktikákkal segít eltüntetni a fesztiváltempó testi-lelki nyomait. Szintén a Mare Temporis társulata eleveníti fel a békebeli mutatványosok világát: kecses akrobata hölgyekkel, győzhetetlen erősemberrel és a szecesszió legravaszabb bűvészével hoznak nosztalgikus szórakozást a Sziget Fesztivál múzeumi helyszínén délutánonként.


Az Iparművészeti Múzeum legújabb kiállítása a május 11-től látogatható Dresszkód: art deco az irányzat jellegzetes stílusjegyeivel természetesen a Szigeten is megjelenik: jöhet a térdvillantás, a trikókombiné és a bubifrizura!


A workshopon a Dresszkód kiállítások vászontáskáira vagy a saját arcodra varázsolhatsz szecessziós és art deco motívumokat. Az ITALművészeti múzeum című minikiállításon évszázadok szomjas története elevenedik meg.

13 órától: Szecessziós detox - nappali pihenő és napozó frissítőkendővel és friss gyümölccsel
15 órától: Miss Wendy Wellcare szanatóriuma - századfordulós praktikák aznapra és másnapra
19 órától: Békebeli mutatványosok - Milyen világszám lenne belőled? Zsonglőr? Akrobata? Erősember? Próbáld ki a századfordulós cirkuszi sztárok világát a Mare Temporissal! A Szecessziós Detoxban ezúttal a tiéd a porond!