Egyéb

Szüreti tematikus nap

Hagyományok Háza
2021. október 16. (szombat) 14:00

Helyszín:

Hagyományok Háza
1011 Budapest, I. kerület, Corvin tér 8.

Szüreti tematikus napot rendez október 16-án a Hagyományok Háza a
szőlő betakarításához fűződő népszokások felelevenítésére. Az eseményhez fűződő kézműves-foglalkozásokon csutkamalacot és nemez borospalack-tartót készíthetnek a családok és interaktív, zenés-táncos műsorral lép fel a Görömbő Kompánia. Az előadás után a Guliba Társulat néptáncosai teremtenek páratlan szüreti hangulatot, a népi játékok és gyerektáncház keretében a résztvevők ellátogathatnak a badacsonyi szőlőhegyre, beléphetnek a morcos csősz kertjébe, és részt vehetnek egy igazi szüreti mulatságon is.


A Szüreti tematikus napon kerekasztal-beszélgetést is szerveznek a szőlészet és borászat témaköréről, szó lesz az organikus borászatról és szőlőmagolaj-készítésről, a szőlő kozmetikai célú felhasználásáról, de a hazai szőlő-és borkultúra alakulásáról, a szőlőhöz és a borhoz kapcsolódó mítoszokról és a szürethez kötődő szokáselemekről is hallhatnak az érdeklődők. Ezt
követően Katlan Tóni gasztronómiai előadásán nyerhetnek betekintést az ínyencek a hagyományos szüreti ételek elkészítésének titkaiba, az esti táncházat pedig szüreti étel- és italkóstoló teszi változatossá.


A kézműves-foglalkozások az egyenlő esélyű hozzáférés elve alapján zajlanak: komplex akadálymentesített részvétel biztosított mozgás-, hallás-, látássérült, valamint értelmileg akadályozott érdeklődők részére is.


További információ ITT és ITT!