Egyéb

Vadvilág nap az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert
2023. március 03. (péntek) 09:00 - 16:00

Helyszín:

Fővárosi Állat- és Növénykert
1146 Budapest, XIV. kerület, Állatkerti körút 6-12.

Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) 50 éve ezen a napon fogadták el. Ez a világ egyik legnagyobb természetvédelmi megállapodása, amely kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy ellenőrizze a veszélyeztetett állat- és növényfajokkal folytatott kereskedelmet, illetve megtiltsa azokét, amelyek már a kipusztulás szélére kerültek.

A World Wildlife Day (Vadvilág Világnap) természetvédelmi világnap alkalmából szervezett program idén az együttműködésre, a partnerkapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Olyan szervezetek közötti kapcsolatok szoros együttműködését kívánja hangsúlyozni, melyek a vadvilág védelme érdekében fogtak össze és tevékenykednek a világ minden pontján. Ezért az idei szlogen: Együttműködésben a vadvilág megőrzéséért („Partnership for wildlife conservation").


A programok között lesznek látványetetéssel egybekötött előadások, ismeretterjesztő állomáspontos játékok az élővilágot fenyegető veszélyekkel kapcsolatos, játékos feladatokkal és kézműves programok, ahol korosztályokra szabott feladatokkal és meglepetésekkel várják a családok mellett az osztályokat és óvodás csoportokat is. Az állomások 10.00-kor nyitnak és 16.00 óráig működnek.


A programok mellett az Állatkert különleges kedvezményt is kínál a vadvilág nap alkalmából. Ezen a napon ugyanis az állat- vagy növénymaszkban, illetve állatot vagy növényt ábrázoló plüssel érkező 18 éven aluli diákok jelképes áron, 200 forintos belépőjeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt.