Egyéb

Világproblémák: Mi közünk hozzájuk? | Afganisztán

Online nézhető ONLINE
2021. november 03. (szerda) 18:00
Ingyenes

Az UNICEF Magyarország és a Magvető Café közös sorozatának részeként november 3-án 18.00 órától Plankó Gergő újságíró Földes András konfliktuszónás tudósítóval és Mészáros Antóniával, az UNICEF Magyarország ügyvezetőjével beszélget. Kövessétek a beszélgetést élőben az UNICEF Magyarország Facebook oldalán!
Afganisztán évtizedek óta jelentős szereppel bír a világpolitika alakulásában. Az augusztus végi amerikai kivonulás után sokakat foglalkoztató kérdés: mi lesz az országgal és az milyen hatással bír a globális folyamatokra. Ebben segít eligazodni Földes András újságíró, aki a közelmúltban Afganisztánban járt.
Az országot a gyermekekre nézve legveszélyesebbek között tartják számon: az UNICEF 65 éve van jelen Afganisztánban és maradt az amerikai csapatok kivonulása után is, hogy a humanitárius válság által sújtott mintegy 10 millió gyermek és családja támogatása érdekében továbbra is életmentő szolgáltatásokat nyújtson. Az UNICEF munkájáról Mészáros Antónia, a világszervezet magyarországi képviseletének vezetője mesél. Az Afganisztáni munkáról bővebb információ itt található
A fokozatosan bezárkózó társadalmakban a globális folyamatokra és azokra reflektáló nemzetközi szervezetek munkájára egyre kevesebb figyelem hárul. Az UNICEF Magyarország és a Magvető Café közös sorozata olyan, jobbára a fejlődő világ lakosságát sújtó problémákat mutat be, melyek leküzdése az UNICEF világszerte vállalt missziója. Szakértők, újságírók, önkéntesek számolnak be helyszíni tapasztalataikról, élményeikről és lehetséges megoldásokról.