Egyéb

Víz világnapja a Tropicariumban

Tropicarium
2022. március 19. (szombat) 10:00 - 17:00

Helyszín:

Tropicarium
1222 Budapest, XXII. kerület, Nagytétényi út 37-43

A víz világnapja minden év márciusában megtartott esemény. Célja, hogy felhívja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Napjainkban a víz óriási veszélynek van kitéve, az egyre növekvő népesség, az ipar és a mezőgazdaság mohó vízigénye, valamint az egyre súlyosbodó klímaváltozás miatt. A víz nem csak mint ivóvíz létfontosságú, az állatvilág nagy részének is élőhelyet biztosít. Vizeink nagymértékű szennyezése és kizsákmányolása veszélyezteti ezen élőlények jövőjét.


A 2022-es víz világnapjának mottója:
Felszín alatt vizek – Láthatóvá tenni a láthatatlant


Programok:
- Magyar Természettudományi Múzeum
Vadvízország
Ismerd meg hazánk vizeinek, vízpartjainak élővilágát a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársának segítségével! Növényi termések, hal-, kétéltű-és hüllőmodellek, állatpreparátumok, állatszőrök-és csontok várnak rád!

- Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztály
Kígyós, békás kalandok – ismerd meg hazánk hüllőit és kétéltűit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályával!

- KLG Goodeid Projekt
Védőhálót a kihaló halfajoknak! Avagy mit tehet egy magyar iskola a kihalás szélén álló mexikói fogaspontyokért.

- AME – Akvaristák Magyarországi Egyesülete
Víz az otthonunkban: minden ami akvarisztika.

- Magyar Haltani Társaság
Víz, ami otthont ad. Érdekességek hazai halainkról és az őket fenyegető veszélyekről a Magyar Haltani Társaság asztalánál.

- Mikroszkópikus érdekességek – Tropicarium
Ismered meg a vizek apró élőlényeit mikroszkóp alatt! Láttál már közelről sórákot? Esetleg, hogy milyen felnagyítva egy szúnyoglárva? Most megfigyelheted az apró és még apróbb vízi szervezeteket mikroszkóppal.


A program Tropicarium belépőjeggyel látogatható.