Fesztivál

13. Koreai Filmfesztivál

Corvin mozi
2020. szeptember 04. (péntek) 18:00 - 2020. szeptember 10. (csütörtök) 19:15
Ár: 900 Ft

Helyszín:

Corvin mozi
1082 Budapest, VIII. kerület, Corvin köz 1.

Szeptember 4-10. között 22 dél-koreai alkotással várja a nézőket a Koreai Filmfesztivál a budapesti Corvin Moziban. Koreában a tavalyi év legviccesebb filmjének tartott akció-vígjátéktól a politikai drámán át az avantgárd fantasy-dokumentumig számos műfajban ismerkedhet a koreai filmes gondolkodással a magyar közönség. Az idei fesztivál kiemelten foglalkozik a női filmekkel és alkotókkal is. A filmfesztivál az alkotásokon túl a maszkhordás és a véradás fontosságát is igyekszik népszerűsíteni a kialakult járványügyi helyzetben, ezért a szeptember 3-án a Magyar Vöröskereszt székházában minden önkéntes véradó koreai vászontáskát, a filmfesztivál látogatói pedig arcmaszkot kapnak ajándékba.


Szeptember 4-10. között 4+1 szekcióban összesen 22 filmet vetít a Koreai Kulturális Központ a budapesti Corvin Moziban. Az egyhetes fesztivál átfogó képet ad a dél-koreai moziról, a legújabb kasszasikerektől a nehezen hozzáférhető filmművészeti csemegékig. A fesztivál nyitófilmje Lee Byoung-heon akció-vígjátéka, az Extrém meló, amely minden idők legnézettebb vígjátéka lett Dél-Koreában. A Friss szekció hagyományosan a legújabb koreai filmeket vonultatja fel úgy, hogy az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira is fókuszál.


- a vetítések és a pódiumbeszélgetés alatt kötelező a maszkviselés
- a mozitermekben minden második szék foglalható
- a pódiumbeszélgetés helyszínén 1,5 méter távolságban elrendezett székek szabadok


Továbbá kérik a nézőket, hogy vegyék igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és aki lázas, köhög, tüsszög, jegyét ajánlja fel másnak!