Fesztivál

17. Koreai Filmfesztivál

Corvin mozi
2024. október 11. (péntek) 18:00 - 2024. október 18. (péntek) 20:00
Ár: Jegyár: 2000 Ft (nyugdíjas, pedagógus, diákjegy: 1500 Ft)

Helyszín:

Corvin mozi
1082 Budapest, VIII. kerület, Corvin köz 1.

A fesztivál nyitófilmje, a 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Kihantolt sír az idei év dél-koreai kasszasikere, amely különleges borzongást ígér sajátos kulturális jegyekkel.
A Friss szekcióba a hagyományainkhoz híven az aktuális koreai moziműsor legjobb filmjeit válogatták össze. Az itt szereplő filmek olyan mindannyiunkat érintő jelenségekkel foglalkoznak olykor komoly, olykor humoros formában, mint a szingliség, hírhamisítás és transzgenerációs traumák.
A koreai filmes világ kiemelkedő alkotóit bemutató Arcok szekcióban Cho Hwa-sung látványtervező filmjeinek válogatását láthatják. Cho nevéhez olyan híres alkotások fűződnek, mint A bosszú asszonya neo-noir thriller, Az elnök gyilkosa politikai thriller és a tavaly Budapesten is bemutatott Beton utópia katasztrófafilm. Nagy örömre szolgál, hogy a filmes látványterveiért több tucat jelölést és díjat nyert filmessel személyesen is találkozhat a hazai közönség a fesztiválon.
A minden évben egy speciális téma mentén válogatott Fókusz szekció filmjei idén az egyre égetőbb környezeti problémákkal foglalkoznak. Elgondolkodtató, sőt, talán cselekvésre is ösztönző történeteket vetítenek a vándormadarak élőhelyeinek védelméről és a fogságból kiszabadított, de a vadonba már visszatérni nem képes állatok és az értük felelősséget vállaló embertársaink kapcsolatáról.
A 2024-es Extra szekció az összetett emberi kapcsolatok birodalmába kalauzol, változatos hangulatú filmekkel.