Fesztivál

27. Duna Karnevál

Budapest
2022. június 03. (péntek) 10:00 - 2022. június 12. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest

A Duna Karnevál több mint negyedszázadon át megszokott nemzetközi forgataga ismét magával ragadhatja a közönséget egyedülálló, színes kavalkádjával.


A Karnevál egy olyan színfoltja Budapest kulturális életének, amely egyszerre mutatja be hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét és hozza el a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat.


Ebben az évben az eredeti karneváli hangulatot varázsolják Budapest különböző pontjaira a hazai együtteseken és zenekarokon kívül külföldi vendégfellépőkkel. Jelen lesznek a hivatásos, hagyományőrző és amatőr néptánc-mozgalom felnőtt, ifjúsági, valamint gyermek képviselői.


A kultúra határokon átívelő összetartó ereje bizakodással tölt el, hamarosan vendégül láthatják külföldi barátaikat is!


A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a gálaműsor teszi fel a koronát a program sorozatra. melyben a Világkarneválon külföldi vendégelőadók produkcióit láthatjuk.


A második részben a Petőfi évforduló alkalmából a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes főszereplésével, további hazai együttesek közreműködésével állítanak színpadra egyedülálló, fergeteges produkciót.


Várják Önöket szeretettel a Duna Karnevál eseményein!