Fesztivál

AmfiFeszt

Amfiteátrum
2022. szeptember 10. (szombat) 10:00 - 2022. szeptember 11. (vasárnap) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Amfiteátrum
1036 Budapest, Pacsirtamező u. 6.

2022. szeptember 10-én és 11-én megelevenedik az aquincumi katonavárosi amfiteátrum és az ókori település körszínházát gladiátorok, római katonák és barbár harcosok népesítik be e kora őszi hétvégén!
A látogatók megismerkedhetnek a rómaiak és az ókori Pannonia területén, illetve a tartomány határain túl élő népek életmódjával és fegyverzetével, valamint megtekinthetik, hogyan csapnak össze a legionariusok és a barbárok. Az érdeklődők szemtanúi lehetnek rabszolgavásárnak és gladiátorkiképzésnek, és – a helyszínhez hűen – különleges gladiátorviadalokkal is várják a nagyérdeműt!
A hétvége során készülnek még történelmi divatbemutatóval és szépségszalonnal, gyerekek számára mitológiai mesemondással és gladiátorképzővel, illetve, egyebek mellett, számos kézműves foglalkozás és bemutató, régészeti előadások és tárlatvezetések, bátorságpróba, családi kincskeresés, valamint szombat este görög-római táncház is várja az Amfiba látogatókat.
Idén az AmfiFeszt keretén belül kerül megrendezésre, a BTM Aquincumi Múzeum, a Magyar Írószövetség és a Pannon Művészet Alapítvány szervezésében, a XXV. Aquincumi Költőverseny! Az érdeklődők vasárnap, színészek tolmácsolásában hallgathatják meg a döntőbe jutott, klasszikus formában írt verseket, és maguk is indulhatnak a helyszíni epigrammaíró versenyen.