Fesztivál

Budapest Táncfesztivál 2020

Nemzeti Táncszínház
Müpa
2020. február 27. (csütörtök) 10:00 - 2020. március 11. (szerda) 23:00

Helyszín:

Nemzeti Táncszínház
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Egyedülálló magyarországi bemutatókkal, külföldi és hazai sztárokkal, formabontó előadásokkal készül Közép-Európa egyik legnagyobb tánceseménye, a Budapest Táncfesztivál. Február közepétől két hétig a táncvilág reflektora Budapestre irányul. Huszadik alkalommal rendezik meg a korábban Táncfórum néven ismert Budapest Táncfesztivált 2020. február 27. és március 11. között a Nemzeti Táncszínházban és a Müpában. A jubileumi alkalomra a kortárs táncvilág társulatai közül a francia táncélet egyik meghatározó alakját, Angelin
Preljocaj társulatát, korunk egyik legünnepeltebb koreográfusát, Wayne  McGregort és a New York City Ballet vezető táncosát, Daniel Ulbrichtet és napjaink leghíresebb táncosait hívták meg a szervezők. Franciaország, Nagy Britannia és New York legnevesebb táncegyüttesei mellett a legnagyobb magyar tánctársulatok várják az érdeklődőket. 
A fesztiválprogram részeként három nagy együttes bemutatóját láthatják: A Csipkerózsikát a Pécsi Balett előadásában, a GG Tánc Eger legújabb darabját, a Bolerót, valamint három egyfelvonásos táncműt egy este alatt a Szegedi Kortárs Balett előadásában. 
A fesztivál egyik kuriózuma a jubileumi évfordulóját ünneplő Duda Éva Társulat MIRROR című produkciója lesz, ahol az együttes az elmúlt tíz év emblematikus momentumaira tekint vissza. Egy felújításra is sor kerül, a Feledi János – Feledi Project a korábban már bemutatott Rekviemet állítja újra színpadra a Nemzeti Táncszínházban.