Fesztivál

Cziffra 100 - Fesztivál Cziffra György emlékére - CZF

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló
Zeneakadémia
1061 Budapest, VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.
Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont
1121 Budapest, Zugligeti út 64 Lóvasút - peron
Duna Palota
1051 Budapest, V. kerület, Zrínyi utca 5.
Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
1131 Budapest, József Attila tér 4.
Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ
1225 Budapest, XXII. kerület, Nagytétényi út 274-276.
MOM Kulturális Központ - MOMKult
1123 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.

2021-ben Magyarországon hivatalosan Emlékév keretében ünneplik Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját, amit az UNESCO nemzetközi szervezete is felvett a közösen ünnepelt évfordulók sorába.


Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével, hazánk és a nemzetközi zenei élet legjelentősebb városaiban – Párizs, Genf, Moszkva, London, Bécs, New York – emlékeznek meg a zongorazseniről. Mindez magyar és nemzetközi szakmai szervezetek, zenekarok és a világ legismertebb művészeivel együttműködésben valósul meg.


Az Emlékév kiváló alkalmat teremt arra, hogy a romantikus irányzat interpretációját, az emocionális kifejezőerőt és az improvizatív játékstílust újra előtérbe helyezzék. Cziffra György örökségén keresztül alkalom nyílik nemzetközi szinten is felhívni a figyelmet hazánk kulturális sokszínűségére és annak jeles képviselőire.


Az Emlékév alatt hallhatnak ősbemutatót, legendás előadóművészeket, az improvizáció mesterereit, a jövő tehetségeit és hazánk kiemelkedő gondolkodóit.