Fesztivál

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on 2022

Bartók Béla Boulevard
2022. május 20. (péntek) 10:00 - 2022. május 22. (vasárnap) 23:00

Helyszín:

Bartók Béla Boulevard
1110 Budapest, Bartók Béla út

Ismét Eleven Tavasszal vár a Bartók Béla Boulevard!


Megújult programözönnel várja a helyieket és a Bartók Béla Boulevard-ra látogatókat az Eleven Tavasz. A nyárváró fesztiválon újra megerősödik a zenei kínálat, a kicsik és a nagyok is elővehetik a bringákat, idén ráadásul a fenntarthatóságra helyezték a hangsúlyt a szervezők. A május 20. és 22. között megrendezendő Eleven Tavasz keretében immár a zöld szemléletmódban folytatódik az 1 művész 1 porta kezdeményezés, amelynek keretében ismét a köztérre és a köztérről látható helyekre költözik a művészet. De lesz még a programban izgalmas gasztrokínálat, családi és gyermekprogramok, kiállítások, színház és művészeti workshopok.
Az Eleven Tavasz keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Az Eleven Tavasz fesztivál fókuszában ráadásul idén a környezetvédelem, a zöld szemlélet és a természettel való harmonikus együttélés áll.
Számos képzőművészeti, irodalmi és helytörténeti séta mellett idén kerékpáros programokkal is készülnek a szervezők. Miután olyan sikeres volt a zöld felületek által visszafoglalt városrészek koncepciója az elmúlt évben, a zöldítés, az élhető város, a fenntarthatóság a 2022-es Eleven Tavasz keretében is központi szerephez jut: tovább folytatják az Eleven Ősz során megkezdett virágültetéseket, a parkolók zöldítését.