Ősztől tavaszig havonta tematikus hétvégékkel jelentkező programsorozat, melyben 10 badacsonyi, télen-nyáron nyitva tartó vendéglátóhely – étterem, hotel, borbár - vesz részt. A helyek minden hónapban az adott tematika szerint összeállított gasztro programokkal, a badacsonyi borokhoz illő ételekkel várják a vendégeket. Eddig hal-, vad-, szárnyas-, grillételek, „disznóságok”, vega fogások, illetne „nagymamáink receptjei” kerültek a fókuszba, a 2020 őszén a 3. „évadba” lépő Gasztrohegyen is hasonlókra számíthatnak.
A Gasztrohegy nem egy fine dining esemény, a lényeg az, hogy helyi alapanyagokra épülő fogásokat kóstolhassanak végig, kötetlenül. És hogy megtapasztalják, télikabátban is lehet világmegváltó beszélgetéseket folytatni egy pohár bor mellett.
RÉSZTVEVŐK:
Hableány
Laposa terasz
Pláne Badacsony
Bonvino Borbár
Kisfaludy ház
Tilia Borvendéglő
Istvándy Birtok és Borműhely
Borbarátok
Tölgyes kúria
Vánkos