Fesztivál

INOTA Fesztivál

INOTA Fesztivál
2023. augusztus 31. (csütörtök) 17:00 - 2023. szeptember 03. (vasárnap) 23:00

Helyszín:

INOTA Fesztivál
8104 Várpalota (Inotai erőmű), Inotai hőerőmű

Az INOTA-t 2023. augusztus 31. és szeptember 3. között rendezik meg az Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseményeként, annak jelentős támogatásával a három lenyűgöző hűtőtornyával a tájból már messziről kiemelkedő, húsz évvel ezelőtt bezárt hőerőmű területén.


A fesztivál az előremutató zene, az újszerű vizuális alkotások, a legfejlettebb technológia és a hozzájuk kapcsolódó gondolkodás keresztmetszetében zajlik: nem csak a szórakoztatás a cél, de az is, hogy a rendezvény motiválja a közönséget, eszmecserére ösztönözzön.


Mindehhez tökéletes helyszín a húsz évvel ezelőtt bezárt ipari terület, aminek nem csak a külseje letaglózó - itt forgatták többek között a Szárnyas fejvadász 2049-et, és még számos nagy filmprodukciót -, de a története is: az inotai hőerőmű a maga korában annyi áramot termelt, ami elég volt egész Budapest közvilágításához és teljes villamosforgalmához. A szervezők azt szeretnék, hogy a nyár utolsó négy napján az INOTA fesztivál energiái tegyenek hozzá minél többet a kortárs magyar kultúrához.