Fesztivál

Instant Mecenatúra Fesztivál - IMeFeszt

Gólem Színház, Gólem Központ
Robot
2024. szeptember 12. (csütörtök) 10:00 - 2024. szeptember 15. (vasárnap) 21:00

Helyszín:

Gólem Színház, Gólem Központ
1077 Budapest, Csányi u. 3
Robot
1073 Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 49.

Idén először rendezik meg az Instant Mecenatúra Fesztivált, vagyis az IMeFesztet, azzal a céllal, hogy a kerület színes, független színházi kultúrája bemutatásra kerüljön, új nézőket szólítsanak meg és kössék össze az újakat a régiekkel, építsenek együtt új közösségeket. Az eseménysorozat szerves része az az adománygyűjtés, ami a társulatok működését kívánja ily módon támogatni. Az esti előadások előzetes jegyeladásából már több mint 600.000 Ft támogatás jött össze, de természetesen itt még nem áll meg a történet, a jegyelővétel folyamatos, az adomány összege napról napra növekszik.


A kerület nyolc színházi társulása: a Gólem Színház, az Rs9 Színház, a Bethlen téri Színház, az Apertúra Társulat, a KV Társulat, a Rátkai Márton Színházi Műhely, az Imposztor Társulat, a Tér 12 Kulturális Egyesület fog össze, hogy egy négynapos fesztivál keretén belül indítsa el a 2024/2025-ös színházi évadot.


Az IMeFeszt mottója: Függetlenül, a függetlenekért.


A hagyományteremtő céllal elindított Instant Mecenatúra Fesztivál szervezői minden évben más és más társulat képviselői lesznek majd. Idén a kezdőcsapat az Apertúra Társulat és a Tér 12 Egyesület.


Esténként a Cucli extrákkal elnevezésű hírszínházi projekttel lépnek színpadra olyan káprázatos színművészek, mint Udvaros Dorottya, Ónodi Eszter, Lengyel Tamás, Lovas Rozi, Sodró Eliza, Eke Angéla és még sokan mások.


Hogy miről is lesz szó? Az alkalmi társulat írói/rendezői (Vecsei H. Miklós, Fekete Ádám, Székely Kriszta, Szenteczki Zita, Szabó Borbála, Székely Csaba, Fehér Balázs Benő, S. Papp Máté) egész nap híreket olvasnak, hogy a megfelelőt kiválasztva, egyetlen éjszaka alatt darabot írjanak belőle. Másnap reggel olvasópróba, azután a fesztivál ideje alatt minden este 19:00-kor PREMIER. Nem tud nem aktuális lenni. De vicces sem. Mindenesetre játékos és tanulságos mindenki számára.


A zenéről sem feledkeznek meg a szervezők. Az Instant Mecenatúra Fesztiválon fellép a színészekből álló Harmadik Figyelmeztetés, a Grund, a vígszínházi fiúzenekar (akusztikus felállásban), bongor (rapper), valamint a RicsiMicsináljunk (olyan sztárvendégekkel kiegészülve, mint Lovasi András, Leskovics Gábor, Kiss Tibor, Beck Zoltán, Papp Szabolcs, Bocskor Bíborka, Szűcs Krisztián, Likó Marcell).


Már most érdemes beírni a naptárba:
Instant Mecenatúra Fesztivál, szeptember 12-15.


Részletes program