Fesztivál

Isolation Budapest 2023

Akvárium Klub
2023. október 14. (szombat) 16:00

Helyszín:

Akvárium Klub
1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12

Nick Hakim, Wu-Lu, Coucou Chloe, Cosmo Pyke, Pedro Alves Sousa “Má Estrela”, Pom Poko, Panchiko, Danz CM fka Computer Magic, Iguana Death Cult, Chubby and the Gang, az Efterklang énekese, Casper Clausen a The Wild Stage c. darab főszereplőjeként, konkoi, Balla Gergely, The Night Of The Vampire, a Wavy kollektíva és a Darage már biztosan ott lesznek október 14-én!


A fesztivál fő fellépője az amerikai virtuóz, Nick Hakim. Azontúl, hogy Hakim kollaborált már Anderson .Paak-kal, remixelte egyik számát a BADBADNOTGOOD-ot, és Erykah Badu is odaadó rajongással lelkesedik érte, a 2017-es ‘Green Twins’ című lemeze egyértelműen a szcéna egyik alapkövének tekinthető. Hakim mellett a fesztivál egyik csúcspontja vélhetően a felemelkedő punk-rap szcéna vezetőjévé váló Wu-Lu koncertje lesz, akinek legújabb lemeze, a ‘Loggerhead’ a Warp gondozásában jelent meg 2022-ben és a projekt mögött álló Miles Romans-Hopcraft folyamatosan fejlődő, innovatív hangzására Damon Albarn is felfigyelt, így a tavaly a Glastonbury-t is megjárt Wu-Lu idén májusban már a Blur vendégzenekaraként indult turnéra. A fesztivál keretein belül végre elhozza Budapestre csontig hatoló, stroboszkópos klub himnuszait a divatvilág egyik legfelkapottabb előadója, a Shy Girl-lel és Sega Bodega-val közös kollektívát alapító francia származású, Londonban élő producer, énekesnő Coucou Chloe, akinek titokzatos, nyugtalanító, jövőből érkező hangzásvilágára 2017-ben Rihanna is felfigyelt, sőt Doom című számát felhasználta az általa rendezett Fenty x Puma showban a New York Fashion Week-en. A tavalyi Isolation Budapesten fellépő Efterklang énekese, Casper Clausen idén egy színdarab főszereplőjeként tér vissza a fesztiválra, amiben az énekesek és zenészek táncossá válnak és egy kollektív utazásra hívják az Isolation Budapest vendégeit, egy olyan univerzumba, ahol a pop, az elektronika és a barokk birodalma egyesül.

Velünk lesz még a könnyed jazz és two tone fúziós hangulatot megával hozó, Cosmo Pyke, a portugál újhullámos jazz szcéna legkiemelkedőbb alakja, Pedro Alves Sousa szaxofonos, Má Estrela projektjével és szintén képzett jazz-zenészekből álló, norvég származású Pom Poko, akik az általuk játszott, semmihez sem hasonlítható popzenét inkább a math rock, post punk és a nyugat-afrikai zenei stílusok irányából közelítik meg. 20 évvel a megjelenése után mutatja be Európában először a 2000-es évek zenetörténetének egyik legmisztikusabb lemezét a Panchiko, sci-fi-vel átitatott zenei és vizuális koncepciójával érkezik Danz CM fka Computer Magic, itt lesz az európai garázs-rock színtér egyik legkiemelkedőbb zenekara, az Iguana Death Cult, valamint a brit hardcore szcéna hősei által alapított Chubby and the Gang is végre tiszteletét teszi Budapesten. A The Wild Stage című darab az intimitás újrafelfedezését és az elveszett lelkekkel való újraegyesülést hagsúlyozza, miközben - a holland Theaterkrant véleménye alapján - a pop esztétikai elemeit a műsorba emelve olyan felejthetetlen élményt nyújt, mintha egy ikonikus MTV klipet néznénk a hőskorból, amelyhez hasonlóak ma már nem készülnek.

A nemzetközi felhozatal mellett remek hazai előadók is fellépnek a fesztiválon, így az Isolation Budapest keretein belül konkoi atmoszferikus, meditatatív állapotot teremtő repetitív folyamatzenéje most először szövegekkel egészül ki a Platon Karataevből ismert Balla Gergely tolmácsolásában. Nóvé Soma a jazz balladák mesterétől, Chet Baker-től játszik majd dalokat a The Chet Baker Special by The Night Of The Vampire koncert keretein belül, de érkezik az újhullámos hiphopot az alternatív, kísérleti végéről megfogó, a szubkultúrák és a zene autentikus ünneplését zászlójára tűző Wavy kollektíva is, és velünk lesz a kiirthatatlan, hihetetlenül zajos darázsfaj is, a Darage!

A koncertek a Liszt Ünnep keretében az Akvárium Klubbal közös programként, a Müpa szervezésében valósulnak meg.