Fesztivál

Kultúrházak éjjel-nappal

Budapest
Budafok
Soltvadkert
2020. február 14. (péntek) 09:00 - 2020. február 16. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest
Budafok
1220 Budapest
Soltvadkert
6230 Soltvadkert

Három nap ami a közművelődésről szól. Rendezvények feltöltése a résztvevők számára január 1-jétől a kulturhazak.hu oldalon. A 14. alkalommal megrendezett országos közművelődési akcióban 2020-ban is számít minél több közművelődési intézmény és szintér részvételére a szervező Magyar Népművelők Egyesülete.


Több száz kulturális központban és művelődési házban, köztük már nyolc határon túli településen is  várják országszerte a legtöbb helyen ingyenes, változatos és értékes programokkal az érdeklődőket február 14. és 16. között a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmából. A Magyar Népművelők Egyesülete által tizennégy éve útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen részesei legyenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. A programsorozat jelmondata „Mindennap értéket adunk”, idén is arra hívja fel a figyelmet, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. A korábbi évekhez hasonlóan az esemény védnöke Novák Péter zenész, színész, rendező.
Több száz helyszínen, ezernél is több programmal várják az érdeklődőket a jövő hétvégén. A programsorozat az ország számos művelődési házának részvételével zajlik majd, akik az esemény hivatalos weboldalán ( www.kulturhazak.hu ) folyamatosan regisztrálják programjaikat. A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz három kiemelt helyszíne a  rendezvénynek, az eseménysorozatot megnyitó pénteki, fővárosi kiemelt település Budafok lesz, szombaton egy nagyvárosra irányulnak a reflektorfények: Soltvadkerté lesz a főszerep, míg vasárnap a kistelepüléseken zajló,  nélkülözhetetlen közösségteremtő munkára kívánják felhívni a figyelmet, ezúttal Patak képviseli a falvakat, kisvárosokat, mint fő helyszín. Az államtitkár a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a közművelődésben dolgozóknak, akik áldozatos és kitartó munkájukkal nemcsak az esemény három napja alatt,  hanem egész évben segítik a közművelődés ügyét.