Fesztivál

Roma hősök - IV. Nemzetközi Roma Színházi Fesztivál

Online nézhető ONLINE
2020. október 21. (szerda) 19:00 - 2020. december 09. (szerda) 22:00

A Független Színház Magyarország október 21 - december 9. között, negyedik
alkalommal rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi roma színházi találkozóját – ezúttal az online térben. A fesztiválon évről-évre mutatkoznak be roma társulatok eddig hazánkban még nem látott előadásokkal. Céljuk, hogy minél több roma hőstörténetet és a roma színház sokszínű értékeit bemutassák. Az egész világ nehéz időszakot él meg, amikor még inkább szükségünk van hősökre.
A Független Színház Magyarországnál megállás nélkül folyik a munka, hogy ebben az évben is megvalósuljon a fesztivál, ahol idén romániai, ukrajnai, ausztriai, németországi és hazai csapatok mutatkoznak be. Csatlakozhattok hozzánk a világ bármely részéről online, minden előadás elérhető lesz magyar és angol felirattal. Ebben az évben nyolc újabb produkció mutatkozik be a fesztiválon, amelyek a túlélés és boldogulás témakörét járják körül.
Érdekel, hogyan vált milliárdossá egy romániai virágáruslány? Hogy mire képesek a roma cyber-boszorkányok? Milyen kihívásokkal kell szembesülnie a gyerekét egyedül nevelő, zsákfaluban élő, pénzkölcsönzéssel foglalkozó asszonynak? Milyen az élet egy osztrák menekülttáborban? Hogyan él túl egy roma közösség a második világháború idején Ukrajnában? Miért érezheti magát odúban élő állatnak egy roma művész? Hogyan lesz valakiből roma létére sikeres színházi alkotó? Vagy éppen, hogy vészeli át a karantén időszakát egy roma család, amelynek tagjai Európa eltérő országaiban élnek? Akkor kövesd te
is a Roma Hősök Fesztivált minden héten a saját nappalid foteljéből! Engedd be a saját otthonodba a roma hősöket, akik hétről-hétre meglepnek majd történeteikkel.