Fesztivál

Szeláví! Fesztivál

Barabás Lőrinc előadó
Pilisborosjenő
2021. június 18. (péntek) 09:00 - 2021. június 20. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Pilisborosjenő
2097 Pilisborosjenő

Jenő az élet apró örömeinek ünnepére invitál. Szeláví! néven új
kisfesztivál indul Pilisborosjenő határában. Júniusban új, családias kisfesztivált indítanak a Budapesttől nem messze, Pilisborosjenőn, a Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában. A Szeláví! Fesztivál a slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében indul és június 18-20. között idén először várja a látogatókat Pilisborosjenőre, méghozzá a levendulavirágzás idején.


A festői látképen és a pompás levegőn túl azonban sokkal több mindent tartogat ez a hétvége a piknikezni vágyóknak. Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár - ezek mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! Fesztiválnak.


A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló
rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején. A fesztiválterület épp a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található és csodás rálátást kínál a településre, annak természeti értékeire. A festői látképen és a pompás levegőn túl azonban sokkal több mindent tartogat ez a hétvége a piknikezni vágyóknak. Zene, irodalom, tánc és  gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár - ezek mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! fesztiválnak.


Június 18-20. között Pilisborosjenőre érkezik többek között Harcsa Veronika és
Gyémánt Bálint duója, Csillagom című műsorával zenésztársainak kíséretében
fellép Szirtes Edina Mókus, de lesz Barabás Lőrinc Live Act is. Szintén a
koncertek sorában találjuk a Swing á la Django és Horányi Juli közös műsorát, de Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés-irodalmi produkciója, a
GreCSÓKOLlár is szerepel a programkínálatban. A gyerekek örömére fellép
Farkasházi Réka és a Tintanyúl, továbbá Rutkai Bori Bandája is. Emellett
láthatjuk majd Beck Zoli önálló szerzői estjét, lesz Szeder Trió, koncertet ad a
Müller Péter Sziámi AndFriends, valamint a Csaknekedkislány tánczenekar is.
Az estéket DJ Hanzee teszi majd felejthetetlenné.


És ha már piknik, a fesztiválnak elengedhetetlen része egy hamisítatlan kézműves és gasztronómiai vásár, aminek keretében szintén a helybéli, vagy a faluhoz közeli termelők és vendéglátók mutatják be kínálatukat. Aki már biztosan ott lesz, az a sokak által kedvelt Hajnali Sörfőzők helyi, gerilla sörfőző csapata. A srácok célja, hogy felépítsenek szülőfalujukban egy főzdét, ahol minőségi kisüzemi söröket készítenek és népszerűsítenek. Helyben készült péksüteményekkel és kávéval, valamint helyi kézműves termékekkel lesz jelen a Mandelbrot Pékség, emellett isteni pitékkel és tortillákkal készül a Symbiose csapata. A faluban élő és alkotó művészek között említhetni például Csíkszentmihályi Rékát, aki eredendően textilművész, de saját műhelyében készít tűzzománc és fusing technikával létrehozott üvegtárgyakat is. V. Kovács Kati, fazekas- és üvegművész szintén ott lesz a vásárban, kert- és  otthondekorációs kézműves termékeit mutatja be a fesztiválon Sági Zsolt és Sági-Heller Orsolya, a HellO-home családi vállalkozás két tulajdonosa. A Kis-Kevély Söröző jóvoltából pedig helyi ízeket, házi sült kolbászokat és leveseket kóstolhatnak majd az ide látogatók.