Fesztivál

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Bujtor István Szabadtéri Színház
2023. június 30. (péntek) 20:30 - 2023. augusztus 26. (szombat) 23:00

Helyszín:

Bujtor István Szabadtéri Színház
8237 Tihany, Tihany, Major utca 65

A Balaton egyik legszebb településén, TIHANY-ban a színházbarátokat nyári szabadtéri színházi előadások várják. A szabadtéri színpad a csodálatos Belső-tó fölött magasodik. Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai minden csütörtökön, pénteken és szombaton láthatók.


A Bujtor István indította programsorozat a kezdetek óta egységes koncepciót követ, célunk terjeszteni és elérhetővé tenni a magyar és a világirodalom művészeti értékekeit, magas színvonalú, szórakoztató színházi előadások és könnyűzenei koncertek megrendezésével.


A Tihanyi Szabadtéri Játékokat 2004-ben rendezték meg először Bujtor István kezdeményezésére, hogy Tihany bekapcsolódhasson a minőségi kulturális programokat nyújtó városok közé. Így idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a programsorozat.


Két hónapon keresztül minden hétvégén (péntek, szombat) bemutatott színdarabok, koncertek és a csütörtöki gyerekelőadások a paletta minél színesebbé tételét szolgálja.


A gyönyörű panorámával, nagyszerű akusztikával rendelkező létesítményben megtartott előadások hangulata megkapó. A különleges helyszínnek köszönhetően az előadóknak sokkal tágabb a mozgástere, mint a színházi körülmények között, így innovatív kevert műfajok létrehozását is lehetővé teszi.