Fesztivál

We Are One: A Global Film Festival

Online nézhető ONLINE
2020. május 29. (péntek) - 2020. június 7.

A világ legnagyobb filmfesztiváljai közül több mint húsz (Tribeca, Berlin, Cannes, Sundance, Toronto, Velence stb.) fogott össze, hogy a koronavírus miatt elmaradó események helyett a YouTube-on mutassanak be filmeket, ingyenesen. A YouTube.com/WeAreOne site-on elérhető mustra tíz napig fog tartani, és a beérkező adományokból a WHO-t támogatják a még mindig tartó járvány elleni harcban.


A tíznaposra tervezett We Are One: A Global Film Festival többek közt Berlinből, Cannes-ból, a Sundance-ről, Torontóból, a Tribecából, Jeruzsálemből, Mumbaiból, Szarajevóból, Sydneyből, Tokióból, Londonból és Velencéből mutat be filmeket május 29-től kezdődően. Az online fesztivál keretében nagyjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, zenés és humoros tartalmakat, illetve beszélgetéseket lehet majd streamelni. 


Most az is kiderült, hogy a We Are One-on több mint száz filmet mutatnak majd be: ezek közül 13 világpremier, 31 online premier, öt pedig nemzetközi online premier. Lesznek ezenkívül virtuális közönségtalálkozók is, olyan sztárrendezőkkel, mint Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh, Bong Joon-ho, Guillermo del Toro, Jane Campion vagy Claire Denis.A fesztivál filmjei 35 országból érkeznek, közülük 23 nagyjátékfilm, nyolc egész estés dokumentumfilm, 57 kisjátékfilm, tizenöt rövid doku, tizenöt archív beszélgetés, és lesz négy exkluzív fesztiválesemény, továbbá egy öt alkotásból álló VR (virtuális valóság) szekció is. A We Are One: A Global Film Festival május 29-től június 7-ig tart. A részletes programot itt találjátok.