Fesztivál

XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál

Szabadság tér
2020. február 07. (péntek) 09:00 - 2020. február 09. (vasárnap) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Szabadság tér
1054 Budapest, V. kerület, Szabadság tér

A legjobb mangalicatenyésztők,- és termékek, élő mangalicák, helyben készült mangalica finomságok várnak benneteket a főváros közepén, ingyenes belépéssel! A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár.


Az ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja. 


A mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint Budapesten az elmaradhatatlan főzőversennyel várják az érdeklődőket.


Ha az eddigi siker folytatódik, még szélesebb körben lesznek ismertek a hazai mangalica tenyésztők és az általuk elkészített finomságok. Mert, hogy a mangalica termékek finomak azt senki nem vitatja!


Mindenkit szeretettel és jókedvvel várnak!