Kiállítás

2×7

MKE - Profil
2021. november 26. (péntek) 17:00 - 21:00

Helyszín:

MKE - Profil
1024 Budapest, Margit körút 25/a

Pop-up kiállítás az EU4ART kéthetes mobilitásában részt vevő hallgatók munkáiból


Az EU4ART három szálon indította el a Magyar Képzőművészeti Egyetem különböző helyszínein kibontakozó rövid távú mobilitási programok sorát: a nemzetközi hallgatók így műveiken keresztül közelítik meg a fotóalapú képgrafika sokszínű technológiai lehetőségeit, a festészet eklektikus, dekadens és remix-alapú öndefinícióját, valamint a bronzöntés hagyományt és innovációt ötvöző lehetőségeit. A gyakorlati és elméleti kettősfókuszban megközelített tematikák csoportalapú feldolgozásának alapját a párbeszéd adja, a kollektív élmények összessége. Az intenzív szabadság és elmélyült műhelymunka párhuzamos folyamában eltöltött két hét adja a kiállított anyag kiindulópontját. Bár a kiállított munkák átmeneti konstellációja érinti a két hét valamennyi tanulságát, nem képes tükrözni azokat a jövőbe nyúló együttműködéseket és szinergiákat, amelyek abból a tudásból fakadnak, amit a hallgatók informális keretek közt átadnak egymásnak. A kiállítás egyik deklarált célja láthatóvá tenni a különböző együttműködések eredményeit.

A kiállító művészek:


A First Imaging című képgrafikai kurzus résztvevői: Hanne Jannasch (DE), Anna Lorenzana (DE), Selin Wutzler (DE), Jana Lütkewitte (DE), Emīlija Brieze (LV), Sabīne Kjahjare (LV), Cristiano Sciamanna (IT), Elena Morano (IT), Francesco Pratesi (IT), Marco Agostini (IT)


Az Eclectic/Decadent/Remix című festészeti kurzus résztvevői: Sina Neuberger (DE), Laura Aizporiete (LV), Francesco Straface (IT), Irene DE Sanctis (IT), Klimenti Moreschini Bakanev(IT), Tiberiu Carp (IT)

A Dimensional Changes című szobrászati kurzus résztvevői: Stefanie Hollerbach (DE), Annalena Selbach (DE), Isabell Alexandra Meldner (DE), Jeļena Pidjasa (LV), Līga Tregere (LV), Luca Falessi (IT), Mitsuki Aakiyama (IT), Victor Albano (IT).


A kurzusok oktatói:
First Imaging: Dobó Bianka, Szilák Andrea Lilla, Szurcsik József, Barta János
Eclectic/Decadent/Remix:  Tayler Patrick Nicholas
Dimensional Changes: Sallai Géza, Ecsedi Zsolt, Boros Miklós

Hozzászólások