Kiállítás

A szabadság ára: Oroszország háborúja Ukrajnában

Massolit Books & Café
2022. április 22. (péntek) 18:00 - 2022. május 14.

Helyszín:

Massolit Books & Café
1072 Budapest, VII. kerület, Nagy Diófa utca 30-32.

Válogatás ukrán és nemzetközi fotóriporterek munkáiból. Az Ukrán Nagykövetség kiállítása a Budapest FotóFesztivál programjában.

„A szabadság ára: Oroszország háborúja Ukrajnában” fotókiállítás betekintést enged az ukránok szörnyű jelenébe, amit Oroszország inváziója okoz.
Február 24-ike óta Ukrajna a háború tüzében ég. A hétköznapi dolgok, mint a meleg otthon, az étel, az ivóvíz, az iskola az ukránok jelentős része számára elérhetetlen luxussá vált. Az orosz megszállók kegyetlensége és barbársága nem ismer határokat és sokkolja az egész világot.

Fotókiállítás „A szabadság ára: Oroszország háborúja Ukrajnában” címmel – lehetőség vizuálisan megtapasztalni a békés ukrán polgárok, közte a gyermekek fájdalmát és szenvedéseit, látni, mi lett az egykor nagyszerű és virágzó városokból a bombázások után. Lehetőség arra, hogy lássák Ukrajna bátor katonáit és katonanőit, akik hazájukat védik és nemcsak a civileknek segítenek, hanem még a házi kedvenceket is igyekeznek megmenteni. A kiállításon ukrán és külföldi újságírók által Ukrajnában készített feltételeket tekinthetnek meg. Azért, hogy megmutassák a világnak az igazságot, az életüket kockáztatták.
Felhívunk mindenkit, akikben van együttérzés, hogy ne legyen közömbösen az Ukrajnát ért tragédiát illetően. Ez a borzalmas háború a szomszédban zajlik. Megismerni és megismertetni a világgal az orosz hadsereg által Ukrajnában elkövetett gaztetteket – egy fontos lépés ahhoz, hogy megállítsuk az agressziót és ismét béke legyen.

Hozzászólások