Kiállítás

Bauhaus Up!

FUGA
2020. szeptember 12. (szombat) - 2020. október 11.

Helyszín:

FUGA
1052 Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 5

A SZIE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Kar hallgatóinak munkái a Bauhaus kapcsán: feldolgozások, parafrázisok, újragondolások


kurátor: Szigethy Anna DLA


A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán a 2018–2019-es tanév tavaszi félévében több mint 15 kurzuson különböző feladatokban foglalkoztunk a Bauhausszal. Ezek egy része a Bauhaus tanáraihoz, történetéhez, konkrét műtárgyakhoz, egykori feladatokhoz kötődők, mint például multimédia tervezés Hommage á Moholy-Nagy címmel, kísérletezés analóg fotótechnikákkal, fény-tér installációk elkészítése, ismeretterjesztő filmek a Bauhaus magyarországi történetéről, vagy ikonikus iparművészeti tárgyak és alkotások feldolgozása mozgóképben, animációban vagy éppen installációban. A feladatok másik nagy csoportja pedig a Bauhaus által inspirálódva mai problémákat feszeget: személyes tárgykultúránk, a fogyasztói társadalomra adott válaszaink, kísérleti tipográfiai plakátok, az idő fogalmának körüljárása installációkban vagy társadalmi problémák feldolgozása experimentális fotósorozatokban.


A kiállításon egy nagyon szoros válogatásban mutatjuk be a fiatal mozgóképes, grafikus, festő, fotós hallgatók legjobb munkáit, amelyek messze túlmutatnak a diákmunkák színvonalán. Ahogy a Bauhausban is, mi is minél több műfajban, médiumban dolgoztunk, igyekeztünk minél több eszközt használni a feladatok kivitelezésénél: a kiállításon egyaránt szerepelnek videók, animációk, grafikai tervek, plakátok, rajzok, nyomatok, installációk, kísérleti fotográfiák. (Szigethy Anna)

Hozzászólások