Kiállítás

Cezanne Finisszázs

Szépművészeti Múzeum
2022. február 11. (péntek) 18:00 - 22:00

Helyszín:

Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, XIV. kerület, Dózsa György út 41.

A programon a látogatók egy esti nyitvatartás keretében tekinthetik meg a február 13-án záró Cezanne-tól Malevicsig. Árkádiától az absztrakcióig kiállítást. Az este jó lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők közelebb kerüljenek Paul Cezanne életéhez, munkáihoz, kortársaihoz és mindazon alkotókhoz, akiknek inspirációs forrást és hivatkozási pontot jelentett. A résztvevők becsatlakozhatnak a húszpercenként induló tárlatvezetések valamelyikébe, az Élő MúzeumCafé beszélgetés keretében meghallgathatják Geskó Juditot, a kiállítás kurátorát, visszanézhetik Winkler Nóra és Topor Tünde rendhagyó tárlatvezetését, majd kellemes jazz-zene mellett kóstolhatják meg a Fine Art Bistro ételkülönlegességeit.


Tapas- és borvariációk a Fine Art Bistro konyhájából


18.00-21.00 Jazz Szalon – Fine Art Jazz Group Mujahid Zoltánnal
Helyszín: Márvány Csarnok
Kár lenne éhségre vagy szomjúságra hivatkozva idő előtt távozni a művészetek templomából. Két program között tartson egy kis szünetet. Hogy az esti múzeumi kalandozások még emlékezetesebbek legyenek, kapcsoljon be további érzékszerveket: kóstolja meg az ízletes tapasokat, és tökéletes kísérőként ajánlunk hozzá egy pohár kiváló bort.


ELŐADÁS
19.00 Élő MúzeumCafé a Cezanne-tól Malevicsig című kiállításról
Gréczi Emőke főszerkesztő beszélget Geskó Judittal, a kiállítás kurátorával és Radnóti Sándor esztétával
Helyszín: Román Csarnok, földszint


TÁRLATVEZETÉSEK a Cezanne-tól Malevicsig. Árkádiától az absztrakcióig című kiállításban
Az este folyamán 20 percenként indulnak tárlatvezetések, melyek hossza kb. 45 perc.
Kezdési időpontok: 18.20; 18.40; 19.00; 19.20; 19.40; 20.00; 20.20; 20.40; 21.00.
Találkozási pont: a Cezanne kiállítás bejárata előtt.


VETÍTÉS (18.00-21.30 között folyamatosan)
A Paul Cezanne ügy – Topor Tünde és Winkler Nóra „tárlatvezetése” a Cezanne-tól Malevicsig című kiállítás kapcsán


Cezanne egy csodatermő fatörzs. Cezanne világnézet. Cezanne filozófia. Cezanne technika. Cezanne maga a látás. Mert különben miért van az, hogy Cezanne életműve ilyen erővel sugárzik? Hogy nemcsak a kortársai, de azóta festők generációi is azt mondják: tőle a festészet történetében új időszámítás indul. Mi ennek a lényege? Mi történt Cezanne szemében, fejében és kezében, ami ennyire radikálisan újat és fontosat hozott? A jelenből Cezanne klasszikus festő, nézzük tájképeit, portréit, nagyra becsüljük, van, amit megveszünk képeslapon. Ő az egyik név, akiért szívesen megyünk múzeumba. De hogy lehet, hogy ennyire él, hogy művészek újabb és újabb generációi számára is ilyen erős referencia, ilyen termékenyítő erő? A Szépművészeti múzeum kiállításán remekművek elképesztő válogatása – tőle és későbbi sztároktól – segít megérteni, meglátni, hogy mi Cezanne lényege, illetve, hogy őt vizsgálva milyen utakon meddig jutott a festészet. A beszélgetésben mi is ezt tesszük majd: mutatunk festményeket, és megpróbáljuk megfejteni mi és miért történik rajtuk.
Helyszín: A Cezanne kiállítás bejárata mellett, a Dór átjáróban


WORKSHOP (18.00-21.30)
CSENDÉLET PASZTELLKRÉTÁVAL
Alkossunk Cezanne stílusában, kísérletezzünk a színekkel és a formákkal!
Helyszín: Reneszánsz Csarnok, földszint


A programváltozás jogát fa szervezők fenntartják!


Részvételi információk


A rendezvényre belépés 17 órától külön Cezanne-finisszázs jeggyel lehetséges.
A belépő teljes ára 3800 Ft, kedvezményes jegy 1900Ft*, mellyel a Cezanne-tól Malevicsig. Árkádiától az absztrakcióig című időszaki kiállítás és az állandó tárlatok is látogathatók.


*Az 50%-os kedvezményes jegyre azok jogosultak, akik az időszaki kiállításainkat díjtalan belépővel látogathatják, valamint akik 26 évnél fiatalabbak, vagy 62 évnél idősebbek és egy EGT tagállam állampolgárai.


Az este folyamán a helyszíni jegypénztárakban is lehetőség lesz belépőjegyet váltani az eseményre. Az épületben maszk használata kötelező. A programon való részvételhez védettség igazolvány nem szükséges. Figyeljék a kormányzati tájékoztatást, hogy az esetleges változásokról időben értesüljenek.

Hozzászólások