Kiállítás

drMáriás, Hecker, Weiler: Görbe tükrök - Völgyi – Skonda Kortárs Gyűjteményből

Esernyős
2021. július 01. (csütörtök) 18:00 - 2021. július 31.

Helyszín:

Esernyős
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér tér 2.

A kiállításon szereplő művészek – Hecker Péter, drMáriás és Weiler Péter – bizonyára gyakran elmélkednek magukban a politika természetéről, a hatalmi pozíciók társadalomalakító szerepéről, ideológiák gyakorlati abszurditásáról.
Kritikai realista eszközeik az oroszlán bajuszának húzogatására is alkalmas egykét kinyilatkoztatásra, de az aktuálpolitikában sosem foglalnak állást.
Persze a közéleti események gyakran inspirálóan hatnak rájuk, de inkább a visszakérdezést, a problémás részek megvilágítását érzik feladatuknak, sem mint a véleményük harsány hangoztatását…

Hecker Péter nem is mondhatott volna el csendesebben véleményt egy kiállítás csendes terébe becsörgő és hangos örömmel fogadott mobil telefonhívásról, mint ahogy azt a „Halló… nem zavarsz! Picasso kiállításon vagyok” című alkotásával tette.


A hatályos kormányrendelet értelmében a zárt terű kulturális programokat oltási igazolvánnyal rendelkezők tekinthetik meg. Ezt az intézmény belépéskor ellenőrzi, a fertőzés elleni védelem érdekében továbbra is kérjük a maszkhasználatot belső tereinkben és a távolságtartás betartását.

Hozzászólások