Kiállítás

Lassú élet. Radikális hétköznapok

Ludwig Múzeum
2021. július 14. (szerda) - 2021. szeptember 5.

Helyszín:

Ludwig Múzeum
1095 Budapest, IX. kerület, Komor Marcell utca 1.

A nemzetközi csoportos kiállítás állásfoglalás és közvetlen reakció napjaink égető globális kérdéseire. A lassú-szemléletmód a társadalom, a gazdaság és a mindennapi élet területén egyaránt a meglévő struktúrák újragondolását és a bevett gyakorlatok újraszervezését jelenti. Lényege a tudatosságban és a kritikai
hozzáállásban ragadható meg leginkább, melynek köszönhetően egyre több lehetséges alternatíva áll rendelkezésre a permakultúrás gazdálkodástól a hulladékmentes háztartásvezetésen és az önkéntes egyszerűségen át a növekedés nélküli gazdaság koncepciójáig. A széles műfaji spektrumot átfogó alkotások egy része a környezetterhelő és kizsákmányoló gyakorlatokat veszi górcső alá, mások a jövő kihívásaira kínálnak utópisztikus modelleket, némelyek pedig művészetfogyasztási szokásaink megváltoztatására késztetnek.


Az eredetileg 2020 áprilisára tervezett, ám a járvány miatt online bemutatóvá vált (végül 2020 őszén a koblenzi Ludwig Museumban bemutatott) Lassú élet. A Radikális hétköznapok című kiállítás olyan témákat feszeget, amelyek a globális Covid-19-járvány következtében fenyegetően közelivé és égetően aktuálissá válnak. A „lassú-élet” egyik percről a másikra mindennapi valósággá, a globális világ kényszerű működésmódjává változott.


Kiállító művészek: Bartha Gabó, Benczúr Emese, Anca Benera & Arnold Estefán, Ursula Biemann & Paulo Tavares, Erdei Krisztina, Manfred Erjautz, ex-artists' collective (Kaszás Tamás & Lóránt Anikó), Horváth Gideon, Oto Hudec, Kaszás Tamás, Koronczi Endre, Lakner Antal, Diana Lelonek, Petra Maitz, Mátyási Péter, Oliver Ressler, Schuller Judit Flóra, Süveges Rita, Szabó Eszter Ágnes, Lois Weinberger, Syporca Whandal, Zilahi Anna


Kurátorok: a Ludwig Múzeum kurátori csapata (Csizek Petra, Jan Elentkowski, Készman József, Petró Zsuzska, Popovics Viktória, Üveges Krisztina)


 

Hozzászólások