Könyv

Jó lesz a bólesz - Könyv a magyar zsidó gasztronómia történetéről

Helyszín:


Sóletet és flódnit mindenki evett már, de aki nem a zsidó kulturális hagyományba született bele, annak a tudománya itt körülbelül meg is áll. Körner András Amerikában élő magyar építészt kezdetben a dédmamája receptes füzete sarkallta elmélyültebb kutatásra, amiből több cikk és kötet, sőt most kiállítás is született.
Miről tudósítanak első hazai zsidó szakácskönyveink, amelyek kiadásában a világelsők között vagyunk? Melyek a legjellegzetesebb ételek, mit ettek hétköznap és ünnepeken, milyen szabályok kötik a háziasszony, a vendéglős kezét? A kiállításon kéziratok, könyvek, tárgyak, fényképek mutatják be ezt az ismeretlen-ismerős világot, a kötetben pedig kilenc tanulmány segít még mélyebbre hatolni benne.


Beszélgetőpartnerek: Saly Noémi és Körner András


A kiadványok a helyszínen megvásárolhatók.
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249