Könyv

Líra Könyvklub élőben - Marie Pavlenko: Akár egy kismadár

Online nézhető ONLINE
2021. május 30. (vasárnap) 17:00

Abigail állatorvosnak készül, amióta az eszét tudja, azonban egy autóbaleset kettétöri az álmait még a felvételi előtt. Hazatérve a kórházból súlyos testi és lelki sérülésekkel kell szembenéznie. Minden barátjával megszakítja a kapcsolatot, mert képtelen folytatni korábbi életét. Hogy is határozhatná meg magát az ember, ha elveszítette a fogódzóit, ha már nem igazán tudja, ki is ő valójában, és a testében robbanásra készen mindig ott lapul a fájdalom? Családja és régi-új barátai szeretetének, a könyveknek, a természetnek és a nevetésnek köszönhetően Abi végül mégis megtanulja, hogyan találja meg újra az örömöket az életben.

A regény kapcsán a kamaszok általános útkereséséről, a kapcsolódások nehézségeiről, önmagunk felvállalásáról, testképről Pásztory Dóra újságíró, kétszeres paralimpiai olimpiai bajnokkal és Watfa Zsüli pszichológussal a kötet szerkesztője, Edinger Kata beszélget.

Marie Pavlenko 1974-ben született, a Sorbonne-on tanult modern irodalmat. Újságíró, forgatókönyvíró, ifjúsági és felnőtt regényeket is ír. Montreuilban él családjával és macskáival.

A könyvről bővebben