Könyv

Pilinszky100 #9. / Jelenits István

Online nézhető ONLINE
2021. május 20. (csütörtök) 19:00

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100 évfordulóját – a centenárium okot és lehetőséget teremt arra, hogy programokkal, közösségi és online együttlétekkel, videókkal kiemeljük a szerző sokrétű életművét.

A centenáriumi sorozat kilenced vendége Jelenits István Széchenyi-díjas piarista szerzetes, teológus, író, magyar és hittan szakos tanár. Több évtizedes barátásgukról, Pilinszky János életéről és költészetéről, fontos verseiről és az Új Ember publikációkról, Pilinszky-szövegvilágáról is mesél nektek.

A bejelentkezés a járványhelyzetre tekintettel a budapesti Piarista Rendházból zajlik.


A SOROZATRÓL:
A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával jön létre. A szervezők a centenárium keretében egy videós sorozatot indítottak, amiben kéthetente csütörtökön este egy-egy témához kapcsolódó vendéggel beszélgetnek : íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.

A beszélgetéseket ingyenesen nézhetitek itt a Facebookon.