Könyv

Zseblámpás kalandjáték a Bartók Pagonyban

Bartók Pagony
2022. május 13. (péntek) 17:00 - 18:30
Ingyenes

Helyszín:

Bartók Pagony
1114 Budapest, Bartók Béla út 5.

Szeretnétek próbára tenni magatokat a legújabb Zseblámpás regények világában? Akkor itt az ideje, hogy felfedezzétek a tajgát, a Groll legendáját, és a föld alatti világot egy nyomozós-játékos kihívás keretében!


A 7-10 éveseknek szóló interaktív könyvbemutató során a gyerekek 3 helyszínen tehetik próbára magukat a három friss Zseblámpás-regény világában. Az új Zseblámpás Könyvek: Kovács Attila: Föld alatti kaland tigrissel és buszokkal (Illusztrátor: Rátkai Kornél), Igaz Dóra: Groll legendája (Illusztrátor: Bíró Eszter), Rádai Andi: Tündérek a tajgán (Illusztrátor: Baranyai András)


Hallottatok már a Transzszibériai Vasútról? Most kipróbálhatjátok, milyen lehet vonaton tölteni az éjszakát. Vajon milyen hangok, szagok, képek, kalandok várhatnak egy ilyen utazás során? Fedezzétek fel közösen! Válts jegyet a május 13-ai járatra és irány a tajga! Ha gondolod, vidd magaddal útitársnak kedvenc játékfigurád vagy kabalaállatodat is!


Szeretnétek hallani a Groll legendáját? Akkor segítsetek Kála királykiasszonynak, aki a családjával és egész udvartartásával az év legnagyobb ünnepére, az Újhold köszöntésére készül Aláciában. De hiába kellene boldognak lennie, Kálát nem hagyja nyugodni, hogy a régi Holddal nem törődik senki. Pedig ha a régi Hold megharagszik, az egész birodalom veszélybe kerül... Kála álmában egy ismeretlen birodalomban találja magát, és új barátaival Alácia megmentésére indul.


Vajon milyen kalandokat rejt a föld mélye? Tartsatok a két cimborával, Halmival és MBE-vel, akik egy nyári este valami igazán szokatlanra lesznek figyelmesek. Mikor megpróbálnak utánajárni, kik és miért ásnak az éjszaka közepén, egy pillanat alatt a sötét utcán találják magukat, oldalukon Zitával, a fura lánnyal a suliból, és a tigrisével. A nyomok egy mély és sötét föld alatti járathoz vezetnek. De arra, amit lent találnak, egyikük sem számít.


A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!