Koncert

Bevezető a klasszikus zenébe

Deák András karmester
Zelinka Tamás műsorvezető
Online nézhető ONLINE
2021. május 11. (kedd) 10:00
Ingyenes

A Duna Szimfonikus Zenekar rendhagyó zenei órája Zelinka Tamással.


Farkas Ferenc: Régi magyar táncok a 17. századból – Intrada (Bevezető tánc), Apor Lázár tánc
Weiner Leó: Divertimento, No.1 op.20 – 2. Rókatánc, 5. Csűrdöngölő
Bartók Béla: Magyar képek – Medvetánc
Wolfgang Amadeus Mozart: Szánkázás /Három német tánc K.605 Nr.3 Allegro/
Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja – A hattyú, Az elefánt
Nyikolaj Rimszkij-Korszakov: Mese Szaltán cárról – A dongóifjú
Johann Strauss: Tere-fere polka


A felvételek a Duna Palota Színháztermében készültek


A KMO rendszeresen ad otthon rendhagyó zenei, vagy irodalmi óráknak diákok számára. Sajnos az utóbbi időben, a pandémia miatt ezek az alkalmak elmaradtak. Ezért is örültünk az idén 60 éves fennállását ünneplő Duna Szimfonikus Zenekar koncertfelvételének. Nektek játszunk! címmel 40 perces koncert segít felkelteni a diákok és zeneszerető felnőttek érdeklődését a klasszikus zene iránt a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában, Zelinka Tamás műsorvezetésével.


A zenekar szerint a komolyzene sem mindig borzasztóan komoly és igenis szerethető, ha a mai kor eszközeit felhasználva, fülbemászó dallamokkal és érdekes ismeretekkel megtűzdelve akarjuk becsempészni a diákok mindennapjaiba. Ezen gondolathoz kapcsolódva ajánlják minden érdeklődő figyelmébe az idén 60 éves jubileumát ünneplő Duna Szimfonikus Zenekar rendhagyó, speciálisan az általános és középiskolás diákok számára készített online ének-zene óráját. Az órát vezeti, továbbá sok-sok érdekes információt mesél a zeneszerzőkről és a művekről: Zelinka Tamás (nagybőgő-, szolfézs- és általános iskolai tanár, a Parlando internetes zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője, zenei ismeretterjesztő), a Duna Szimfonikus Zenekar hangversenyeinek állandó műsorvezetője. A zenekar vezető karmestere Deák András, művészeti vezetője Szklenár Ferenc.
(Köszönjük a Zenekarnak, hogy koncertfelvételüket díjmentesen közvetíthetjük!)


A KMO kéri az iskolai osztályokat, jelezzenek vissza az előadás megtekintéséről a p.toth@kmo.kispest.hu email címre: hány fő tekintette meg a felvételt; hogy tetszett a diákoknak a koncert?