Koncert

Budafoki Dohnányi Zenekar, vez.: Hollerung Gábor

Hollerung Gábor karmester

Helyszín:

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ
1222 Budapest, XXII. kerület, Nagytétényi út 31-33.

Telemann: Burlesque de Quixote Suite
Korngold: Sok hűhó semmiért – szvit
Saint-Saëns: II. szimfónia, op. 55


A Budafoki hangversenyesték sorozat nyitóhangversenyén az est karmestere, Hollerung Gábor három olyan szerzőtől választott művet, akik mindegyike a maga idejében csodagyerekeknek számított.
Telemann, német zeneszerző zenei oktatásban nem részesült, azonban korán megmutatkozó tehetségét a szülői tiltás ellenére tanárai mindig segítették. Tízévesen már több hangszeren játszott, tizenkét évesen megírta első operáját.
Az est következő csodagyereke Erich Wolfgang Korngold. A Brno-i születésű zeneszerző négyévesen már négykezest játszott édesapjával, hétévesen pedig komponált, tizenhárom évesen első műveit mutatta be.
A koncert Camille Saint-Saëns, francia zeneszerző művével zárul. Ő szintén csodagyerekként látta meg a napvilágot 1835-ben. Még járni és beszélni is alig tudott, amikor már zongorázni tanult, 3 évesen már túl volt első zongoradarabjának megkomponálásán, 7 évesen zeneszerzést tanult, 11 évesen zongoristaként koncertezett, 13 évesen a Párizsi Konzervatóriumba nyert felvételt, ahol végül zenei tanulmányait végezte.


Budafoki Hangversenyesték bérlet/1