Koncert

Chameleon Jazz Band - Happy 2020

Henye Borbár
2020. január 18. (szombat) 19:00

Helyszín:

Henye Borbár
3916 Bodrogkeresztúr, Henye dűlő

Keresztúri esték


A Chameleon Jazz Band az elmúlt években 7 európai ország közel 50 városban több mint 350 koncertet adott. Vendégművészei között megtalálhatók Magyarország és Európa legelismertebb és legkedveltebb előadóművészei, de lehetőséget adnak ifjú zenei tehetségek bemutatkozására is.


Hajdu Klára, Kozma Orsi, Náray Erika már-már visszatérő vendégek a zenekarnál, de a kaméleonok felléptek már Horváth Charlie-val, Berki Tamással és Szulák Andreával is. Számos tematikus estjük vált ismertté az elmúlt időszakban, de legnagyobb sikereiket kétség kívül egész estés show-műsoraikkal aratják. Különleges hangulatú és egyéni stílusú funk-jazz-rock koncertjeiket rendre nagy színpadokon rendezik meg, és mindegyiken bebizonyítják, hogy nem véletlenül viselik a kaméleon nevet!


A társulat 2003-ban alakult. A zenekar alapítója és művészeti vezetője, az Artisjus-díjjal kitüntetett Bálint Rezső harsonaművész. A művészeti tanácsadó posztot Tóth Péter Erkel-díjas zeneszerző, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának tanszékvezető főiskolai docense látja el.


A lendületes formáció első külföldi sikereit 2008-ban a Kassai Nemzetközi Jazz Fesztiválon aratta. 2009 tavaszán elkészítették első videoklipjüket, melynek főszereplői Magyar Attila és Kárász Zénó. 2010-ben a zenekar jegyzi Almási Réka díjnyertes alkotásának a Team Building című filmnek a zenéjét. Ebben az évben 5 sikeres koncertet adva Erdélyben turnézott a Chameleon Jazz Band.


2012-ben a CJB Latin nyár elnevezésű 10 állomásos turnéja nagy siker. A 2011-es évi karácsonyi koncertkörutat ebben az évben is megismétlik. Az ismét teltházas adventi estek után 2013-ban zajlik a 10 éves jubileumi turné. Koncertek Horvátországban (Umag, Zagreb), Szlovákiában (Pozsony) és Magyarországon (Pécs, Szeged, Budapest).


2013. Bemutatják a Kaktusz virága című zenés darabot a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Détár Enikő és Hujber Ferenc főszereplésével. Élőben kísér a Chameleon Jazz Band.


2014-ben a Másképpen című produkció különleges vendége Koltai Róbert színművész. 2015. november 4-én ismét telt ház a MOM Kulturális Központban. Vendég: Malek Andrea. 2016. január 3. – Újévi koncert A B32-ben: a koncertre minden jegy elfogyott! 2016. november 17-én Chameleon Jazz Band Acoustic a MOM Kulturális Központban. Vendégek: Feng Ya Ou Ferenc & Takács Zsuzsanna. 2017. január 4. – III. Újévi koncert Újbudán.


A 2016-2017 évadban Acoustic koncertsorozat a budapesti Montázs Art Café-ban és a pozsonyi Zöldi-ben, valamint big band klubkoncertek a BRKLYN – The Market és a Symbol Budapest színpadain.


A 2017-es új bemutató a Popcorn! címet viseli. Országjáró turné és külföldi fellépések.


A “Happy 2019” névre keresztelt mini koncertkörút állomásai: Budapest (H), Bécs (A), Marosvásárhely (RO) és Somorja (SK).


2019 tavaszán Popcorn! koncertek – többek között – Pécsen, Vácon, Debrecenben, Szegeden (H), valamint Oslóban (NO).