Koncert

CigányKeddV ~ Kale Lulugyi

Kale Lulugyi előadó
Pontoon
2021. augusztus 03. (kedd) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Pontoon
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó 1./A kikötő

A Kale Lulugyi zenekarban oroszlányi cigányok muzsikálnak, akiknél a zene szeretete és a zene tanulása a hagyomány része, mely generációkon keresztül öröklődött, a hagyományőrzés a zenekarban is megfigyelhető, hiszen két generáció is együtt muzsikál: apa és fia (Molnár Csaba és Ifj. Molnár Csaba).
Nem kottából zenélnek, a zenetanulásnál és az éneknél is hallásukra hagyatkozva tanultak. A zenék, melyeket játszanak, cigány illetve magyar népdalokból építkeznek. Dalaikban a szöveg nyelve sokszor változik, jópár saját szerzeményük is van már, illetve folyamatosan dolgoznak további saját dalokon.


~ A CigányKeddVről ~
Már többször kiderült, hogy a cigány muzsikát sokan szeretik és értékelik, ezért indult koncertsorozat CigányKeddV néven, hogy kéthetente keddenként a legőszintébb, legboldogabb muzsikára mulathassatok a legjobb cigányzenekarok társaságában!
Mert a cigányzene szép, szívből szóló és lüktető, mint a Pontoon maga. És persze ne feledjétek a velejárókat: a pálinkát, gitárt, tamburát, kanalakat, harmonikát, táncot és persze az elmaradhatatlan bazseválást sem!