Koncert

CigányKeddV ~ Romengo

Pontoon
2020. július 07. (kedd) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Pontoon
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó 1./A kikötő

A fergeteges első CigányKeddV után vajon lehet még fokozni a hangulatot?!


A Romengo Együttes magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal áll színpadra a zenekar. 2004-es megalakulásuk óta, India, Malaysia, Korea és Mexikó mellett a Romengo Európa több, mint 20 országában koncertezett, és mindkét albuma bekerült a World Music Charts Europe legjobb 10 lemeze közé.


A Romengo zenéjét a hagyományok tisztelete és a megújulás jellemzi. Amellett, hogy nagy előszeretettel használják a kanna mellett a kanalat és a teknőt, nem idegenkednek az új hangzásoktól sem.


~ A CigányKeddVről ~
Már többször kiderült, hogy a cigány muzsikát nem csak a zenekar hanem ti is szeretitek. Ezért indították koncertsorozatukat, CigányKeddV néven, hogy kéthetente keddenként a legőszintébb, legboldogabb muzsikára mulathassatok, a legjobb cigányzenekarok társaságában!


Mert a cigányzene szép, szívből szóló és lüktető, mint a Pontoon maga.


És persze ne feledjük a velejárókat: a pálinkát, gitárt, tamburát, kanalakat, harmonikát, táncot és persze az elmaradhatatlan bazseválást sem!